Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament!

luni, 25 februarie 2019, 02:50
3 MIN
 Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament!

Sunt aşteptaţi 1.000 de voluntari în cadrul acestui proiect, iar cei care doresc să facă o faptă bună pentru micuţii nefericiţi au ocazia să se înscrie până pe 28 februarie.

Ieşenii au ocazia să le vină în ajutor copiilor din centrele de plasament în cadrul programului „Ajungem Mari“, dăruindu-le acestora puţin din timpul lor. Astfel, cei care doresc să le ofere din cunoştinţele lor copiilor fără părinţi au ocazia să se implice dăruind micuţilor câte trei ore pe săptămână. Mai exact, în funcţie de abilităţile pe care le au cei care se oferă voluntari, pot să îi ajute pe micuţi la teme, să le vorbească despre meseria şi responsabilităţile pe care le au în cadrul firmei la care lucrează şi să-i ajute pe aceştia să se integreze mai uşor în societate la maturitate.

Programul educaţional „Ajungem MARI“ se desfăşoară la nivel naţional, atât în Bucureşti, dar şi în 24 de judeţe din ţară.  Sunt aşteptaţi 1.000 de voluntari în cadrul acestui proiect, iar cei care doresc să facă o faptă bună pentru micuţii nefericiţi au ocazia să se înscrie până pe 28 februa­rie. „Separaţi de familiile lor, aceşti copii minunaţi sunt foarte vulnerabili şi au mare nevoie de prieteni şi mentori care să le ofere atenţie, curaj şi un model pentru o viaţă mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe şi să devină un adult fericit, responsabil şi sănătos. Copiii au un potenţial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să îşi descopere drumul“, a mărturisit Iarina Taban, director executiv şi fondator „Ajungem MARI“.

Voluntarii vor trebui să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puţin 6 luni, în centrele de plasament, pentru a susţine şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor.  Astfel, fiecare voluntar are ocazia să transmită din cunoştinţele sale, de la română, matematică şi engleză până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau educaţie financiară. De asemenea, cei care vor lua parte la acest program vor trebui să participe la un training iniţial şi sunt consiliaţi pe parcurs.

Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu. Programul se derulează de aproape cinci ani, iar până în prezent s-au implicat peste 6.000 de persoane.  Voluntariatul propriu-zis va începe în luna mai a acestui an, urmând să fie formate echipe a câte două persoane care vor lucra în şedinţe de două ore, în timpul săptămânii sau în weekend. Înscrierile se pot face pe site-ul www.ajungemmari.ro.

 

 

Comentarii