De Business

Punem punctul pe știi

Digitalizarea urbană, în dezbatere la Palatul Culturii

luni, 26 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Digitalizarea urbană, în dezbatere la Palatul Culturii

Luna viitoare, Municipiul Iasi va fi gazda unei noi ediţii marca „Dezbatere Smart City 2018-2020”, un eveniment la care vor participa reprezentanţi din partea tuturor oraşelor din zona Moldovei. 

El are loc pe 23 martie, de la ora 9, în  Sala Henri Coandă a Palatului Culturii şi va avea ca invitaţi speciali pe Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, Marius Bostan, iniţiatorul proiectului Alba Iulia Smart City şi fost Ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională şi Nicolaie Moldovan, City Managerul Alba Iulia. Scopul principal al întâlnirii este oportunitatea de a întări legătura cu furnizorii de soluţii smart city. „Accelerarea activităţii de digitalizare a asezărilor urbane, constituie o necesitate şi o prioritate pentru toţi edilii. Întâlnirile dintre reprezentanţi ai localităţilor şi furnizorii de solutii pot naşte idei de proiecte personalizate, care adoptate vor conduce la buăstarea cetăţenilor din fiecare localitate. Speakerii evenimentului vor oferi invitaţilor noi perspective asupra conceptului de oraş inteligent şi secretele adaptării la o gândire inovativă în care arhitecţii proiectează viitorul în condiţiile actuale de rapidă şi continuă dezvoltare”, au precizat organizatorii.

În cadrul evenimentului se vor construi dezbateri pentru patru mari direcţii de dezvoltare a unei localităţi: mobilitate urbană inteligentă utilizând inovaţia şi excelenţa, utilităţi inteligente (iluminat inteligent-eficientizarea consumului, smart metering, managementul deşeurilor), tehnologii inteligente în educaţie şi buna administrare, strategie pentru smart city şi surse de finanţare (parteneriate, împrumuturi bancare, obligaţiuni, fonduri nerambursabile) pentru achizitiile publice, dar şi care sunt costurile de implementare. La eveniment sunt aşteptaţi principalii actori implicaţi în crearea oraşelor inteligente: reprezentanţi ai oraşelor şi municipiilor din Romania, companiile furnizoare de produse, soluţii şi echipamente ITC pentru Smart City, mediul academic, start-up-uri şi experţi în domeniu.

În cadrul dezbaterii vor fi prezentate soluţii smart city realizate de firme Start-up, în vederea finanţării acestora de către investitori privaţi, prezenţi la eveniment, sau cooptarea  noilor firme în alte proiecte deja existente. Evenimentul este organizat de către Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, împreună cu PR Concord Communication, cu sprijinul Primăriei Iaşi.

 

 

Comentarii