DIICOT recunoaște că plângerea lui Băluță împotriva Newsweek și Libertatea nu conținea nimic concret

miercuri, 23 iunie 2021, 11:10
1 MIN
 DIICOT recunoaște că plângerea lui Băluță împotriva Newsweek și Libertatea nu conținea nimic concret

DIICOT recunoaște că primarul Daniel Băluță „nu a indicat în concret vreo minimă conexiune” împotriva ziariștilor Newsweek România și Libertatea și a clasat dosarul.

Odată cu clasarea de către DIICOT și pe baza Ordonanței pe care am primit-o de la procurori, acum putem povesti cum, potrivit caracterizării organizației internaționale Reporters Without Borders, politicienii au ajuns să tragă după ei instituții din justiție într-o încercare de discreditare a jurnaliștilor de investigație, scrie Cătălin Tolontan în Libertatea.

La finalul lui martie, Daniel Băluță s-a prezentat în fața procurorilor, în scris și apoi în persoană, drept „Primar al Sectorului 4” și „președinte al Organizației Partidului Social Democrat Sector 4”. El a spus că este „judecat, abuzat, șantajat, etichetat, defăimat, denigrat, condamnat și supus oprobriului public” de către numeroși ziariști. Și că nu e lăsat să-și facă treaba. Când a fost întrebat de procuror dacă e afectat doar ca primar, Băluță a spus că e afectat și ca lider PSD de sector.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii