Dinamism şi dramatism în Liga Campionilor

vineri, 08 martie 2019, 02:43
3 MIN
 Dinamism şi dramatism în Liga Campionilor

 

Formaţia Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, miercuri seară, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Paris Saint-Germain, în manşa secundă a optimilor competiţiei. În tur, scorul a fost 2-0 pentru PSG. Manchester United a început perfect meciul şi a deschis scorul încă din minutul 2, prin Romelu Lukaku. Avantajul nu s-a menţinut însă prea mult. Bernat a egalat în minutul 12, dar până la pauză s-a mai marcat un gol. Englezii au intrat în avantaj la cabine, după ce Lukaku a făcut dubla, în minutul 30. În repriza secundă, Ole Gunnar Solskjær şi-a trimis elevii în atac, dar golul a picat în minutul 90^2  Marcus Rashford a marcat din lovitură de pedeapsă şi Manchester United a obţinut calificarea în următoare fază a competiţiei. “Este o seară tipică pentru Manchester United. Noi aveam un plan de joc, jucătorii au fost formidabili, au fost concentraţi. Au ascultat toate instrucţiunile ca la antrenament. Au ştiut să se apere. Suntem foarte mândri. Am ştiut să suferim, să ne apărăm în faţa lui Mbappé şi Di Maria. Ştiam că dacă lăsăm spaţii este moarte sigură. Este o seară absolut incredibilă”, a declarat Solksjær, după meci.

În celălalt meci, s-a înregistrat o nouă răsturnare de scor. La Porto, echipa locală a învins după prelungiri cu 3-1 pe AS Roma. În tur, pe “Olimpico”, capitolinii au câştigat cu 2-1. Meciul din Portugalia a început sub nota echilibrului. Cele două şi-au împărţit ocaziile şi la cabine s-a intrat cu 1-1, după golurile lui Soares (min. 26), pentru gazde, şi De Rossi (min. 37 din penalty), pentru romani. Porto a început tare repriza secundă şi a marcat la şapte minute de la reluare, prin atacantul Marega. La finalul celor 90 de minute scorul a fost 2-1, astfel că meciul a intrat în prelungiri, unde FC Porto a fost mai incisivă. A făcut un joc de posesie, dar golul a picat în urma unei decizii controversate din ultimele zece minute. La un atac al portughezilor, centralul a apelat la arbitrajul video, a acordat lovitură de pedeapsă, iar Telles nu l-a iertat pe Olsen. A marcat pentru 3-1 şi Porto s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, cu 4-3 la general. Iar AS Roma a anunţat, ieri, despărţirea de tehnicianul Eusebio Di Francesco. Acesta se afla la conducerea echipei AS Roma din iunie 2017.În sferturile de finală s-au mai calificat până acum, Ajax Amsterdam şi Tottenham Hotspur.

Celelalte sfert-finaliste vor fi cunoscute săptămâna viitoare, după meciurile retur de marţi şi miercuri: Juventus Torino – Atletico Madrid (în tur, 0-2), Manchester City – Schalke 04 (3-2) – marţi; FC Barcelona – Olympique Lyon (0-0), Bayern München – FC Liverpool (0-0)– miercuri.

 

 

 

 

Comentarii