Diseară ajunge iarna şi la Iaşi. Prima zăpadă vine în Moldova cu viscol

Sâmbătă şi duminică, în Iaşi şi în cea mai mare parte a Moldovei, este avertizare meteo de cod galben: se anunţă ninsori cu viscol.

sâmbătă, 28 decembrie 2019, 02:50
1 MIN
 Diseară ajunge iarna şi la Iaşi. Prima zăpadă vine în Moldova cu viscol

Va ninge începând din această dimineaţă, dar precipitaţiile vor fi mai abundente în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunţă prefectul Marian Grigoraş, care preia avertizarea meteo de cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Potrivit acesteia, în nordul Moldovei vor fi şi intensificări ale vântului, care va bate dinspre nord cu 50-55 km/h la rafală şi va viscoli zăpada. Acest lucru poate să ducă la formarea unor troiene în anumite zone. Avertizarea este valabilă până duminică seara. Ulterior, temperaturile vor scădea, la Iaşi minimele putând ajunge la -7 grade în primele zile ale săptămânii viitoare. Vântul va intensifica însă senzaţia de ger.

Drumarii ne anunţă că vor fi la datorie în această perioadă, la fel şi Poliţia rutieră, după cum a dat prefectul asigurări, avertizându-i totodată celor care vor pleca la drum să nu rişte să facă asta cu maşinile nepregătite pentru sezonul rece. Amintim numerele de telefon la care puteţi solicita informaţii privind starea drumurilor:

– pentru probleme pe drumurile naţionale din zona Moldovei – 0232.213.168 (Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi) sau din judeţ 0232.219.240 (Secţia Drumuri Naţionale Iaşi);

– pentru probleme pe drumurile judeţene – 0332.411.845 (Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor);

– pentru probleme pe drumurile din municipiul Iaşi – 0232. 236.000 (Dispeceratul Citadin SA).

De asemenea, Dispeceratul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă poate fi apelat la numărul unic 112. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii