Doi ani de procese din cauza unei mici imprudenţe ca șofer

marți, 05 ianuarie 2021, 02:58
2 MIN
 Doi ani de procese din cauza unei mici imprudenţe ca șofer

Un şofer ieşean se chinuie de doi ani să scape de tinichelele agăţate de coadă dintr-o imprudenţă.

Mecanic auto de profesie, Ionuţ Baron cumpărase de la unchiul său un automobil Volkswagen Golf 5 pe care îl parcase în incinta service-ului la care lucra. După absolivrea cu calificativ maxim a cursurilor de pregătire teoretică şi practică ale şcolii de şoferi, Baron s-a gândit să înceapă să ruleze autoturismul cumpărat, chiar dacă nu susţinuse încă examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

În iunie 2018, viitorul şofer şi-a condus autoturismul până la o staţie PECO din imediata apropiere a service-ului, pentru a-l alimenta. Ghinionul său a fost că la întoarcere a fost implicat într-un accident uşor cu o motocicletă Honda din Neamţ. Sosirea poliţiştilor a avut ca rezultat demararea cercetărilor pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis, pedeapsa prevăzută de lege fiind cuprinsă între 1 şi 5 ani de închisoare.

În favoarea lui Baron, judecătorii au reţinut faptul că se afla la primul conflict cu legea penală ca major, în antecedentele sale numărându-se doar o amendă administrativă ca minor. De asemenea, faptul că absolvise cu succes cursurile de pregătire auto, obţinând de altfel şi permisul în timpul procesului, că era o persoană integrată şi că îşi recunoscuse şi regretase fapta în faţa instanţei au reprezentat argumente suplimentare pentru ca judecătorii să manifeste clemenţă.

Cum nici motociclistul nu fusese rănit în accident şi nu emisese pretenţii, judecătorii au decis să renunţe la aplicarea pedepsei penale şi să-l sancţioneze pe Ionuţ Baron cu un simplu avertisment. Acesta nu a putut să se bucure însă pe deplin de sărbători, pentru că sentinţa dată la Judecătorie a fost considerată ca nesatisfăcătoare de către procurori, care au declarat apel. Mecanicul ar putea afla abia în februarie dacă va fi iertat de judecători pentru prima sa imprudenţă comisă ca şofer.

Comentarii