Doi ani de puşcărie pentru un şofer: a adormit la volan, iar maşina a luat-o la vale

luni, 20 decembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Doi ani de puşcărie pentru un şofer: a adormit la volan, iar maşina a luat-o la vale

Judecătorii l-au „retrogradat” pe un şofer la rangul de simplu mopedist.

 Magistraţii Curţii de Apel i-au interzis lui Constantin Vinghiac să mai conducă vehicule pentru care este necesară obţinerea unui permis de conducere, cu excepţia mopedelor şi motocicletelor cu o cilindree mai mică de 125 cmc. Aceasta însă după liberare, pentru că interzicerea dreptului de a conduce a venit doar ca un accesoriu la pedeapsa principală. Pe 7 decembrie anul trecut, Vinghiac a plecat dimineaţă, ca de obicei, la locul de muncă, unde lucra ca mecanic, fără forme legale. Pe seară, camerele de luat vederi ale unei săli de jocuri au surprins Opelul Zafira condus de Vinghiac venind dinspre şoseaua Tudor Neculai şi intrând pe Calea Galata. Aici, maşina a oprit în dreptul unui amanet, şoferul stingând farurile şi semnalizarea, rămânând în interior. Vinghiac adormise. După câteva minute, automobilul s-a pus în mişcare cu spatele, coborând în lungul străzii, maşinile de pe sensul său ocolindu-l. După aproape o jumătate de oră de când oprise, pe lângă Opel a trecut o maşină a Poliţiei.

Aceasta a oprit, iar un poliţist i-a bătut lui Vinghiac în geam, fără a reuşi să-l trezească. În aceste condiţii, poliţiştii au deschis portiera Opelului pentru a verifica starea de sănătate a şoferului. Acesta nu avea nimic, în afara faptului că era beat. Analiza sângelui avea să stabilească o alcoolemie de 2,46‰. În plus, permisul acestuia de conducere era suspendat din ianuarie, tot din cauza faptului că fusese surprins băut la volan. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Sentinţa a fost considerată prea blândă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, care au făcut apel împotriva acesteia. Magistraţii Curţii de Apel au desfiinţat practic decizia iniţială a Judecătoriei, înăsprind pedeapsa aplicată lui Vinghiac. Judecătorii au majorat pedeapsa la 2 ani de închisoare, în plus executarea urmând să se facă în regim de detenţie. De asemenea, i-au interzis să mai conducă autovehicule, exceptând mopedele şi motoretele, timp de 3 ani. Sentinţa Curţii de Apel este definitivă.

Comentarii