Dosar penal pe numele unui barbat care a bagat in izolare sase cadre medicale după ce a fost la un concurs de dans

joi, 19 martie 2020, 22:58
2 MIN
 Dosar penal pe numele unui barbat care a bagat in izolare sase cadre medicale după ce a fost la un concurs de dans

Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra-Neamt a deschis, joi, un dosar penal unui barbat in varsta de 35 de ani, din Piatra-Neamt, pentru zadarnicirea combaterii bolilor, potrivit ziare.com

Este vorba despre unul dintre cei doi pacienti depistati pozitiv, marti, in judetul Neamt si care a participat la Campionatul National de Dans Sportiv de la Piatra-Neamt, acolo unde a fost si barbatul confirmat din Constanta.

"Cauza penala are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penala din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt cu privire la faptul ca, in data 14.03.2020, cu ocazia prezentarii la U.P.U. Neamt, un barbat in varsta de 35 de ani, din municipiul Piatra-Neamt, nu a respectat masurile privind prevenirea sau combaterea virusului COVID-19, prin aceea ca nu a adus la cunostinta cadrelor medicale faptul ca anterior a intrat in contact cu o persoana contaminata, punand in pericol sanatatea cadrelor medicale care i-au acordat ingrijiri", au transmis reprezentantii Parchetului intr-un comunicat de presa.

Acesta a fost transportat, sambata, cu ambulanta, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt si timp de o ora ar fi mintit cadrele medicale ca nu a avut legatura cu persoane depistate pozitiv pentru coronavirus.

Dupa aproximativ o ora, medicii au reusit sa afle de la el ca a participat la Campionatul National de Dans Sportiv.

In urma anchetei epidemiologice, sase cadre medicale, patru de la Unitatea de Primiri Urgenta a Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt si doua de la Serviciul de Ambulanta Judetean Neamt au intrat in autoizolare.

"S-a facut ancheta epidemiologica. Este vorba despre un medic, doi asistenti si o infirmiera de la UPU. Toti sunt autoizolati la domiciliu. Barbatul a fost supus unui tur de intrebari de catre cei de pe UPU si pana la urma a recunoscut ca a fost la Concursul de Dans Sportiv", a declarat, pentru Mediafax, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt, Toader Mocanu.

La randul lui, barbatul a transmis ca simptomele pe care le avea nu erau cele de coronavirus iar medicii l-au intrebat tarziu daca a participat la Campionatul National de Dans Sportiv.

Mai multe, pe ziare.com

Comentarii