Două bucurii pentru Crina Pintea

luni, 17 decembrie 2018, 02:43
2 MIN
 Două bucurii pentru Crina Pintea

 

Handbalista română a fost desemnată drept cel mai bun pivot al campionatului şi s-a transferat la ETO Györ, urmând a debuta în Liga Campionilor tocmai CFR Bucureşti

Jucătoarea română Crina Pintea a fost desemnată de EHF cel mai bun pivot al actualei ediţii a Campionatului European de handbal feminin.  Echipa ideală a CE, stabilită de EHF, înaintea finalelor de duminică, este următoarea: Amandine Leynaud (Franţa, portar), Majda Mehmedovic (Muntenegru, extremă stânga), Noemi Hafra (Ungaria, inter stânga), Stine Øftedal (Norvegia, conducător de joc), Alicia Stolle (Germania, inter dreapta), Carmen Martin (Spania, extremă dreapta), Crina Pintea (România, pivot). Olandeza Kelly Dulfer a fost desemnată cea mai bună apărătoare, iar rusoaica Anna Viahireva a fost aleasă cea mai bună jucătoare a turneului final. EHF a anunţat echipa turneului final, ieri,  cu două ore înainte de startul meciurilor pentru medalii. Votul a peste 5.000 de fani ai handbalului a contat în proporţie de 40%, restul de 60% din decizie revenind experţilor. Ceea ce este interesant că dintre cele nouă handbaliste desemnate, doar două aparţin finalistelor şi încă două semifinalistelor. “Fanii” s-au orientat bine spre o formaţie mozaic, cu nouă jucătoare din nouă ţări diferite.

În vârstă de 28 de ani, Crina Pintea s-a transferat chiar în timpul întrecerii din Franţa, de la Issy Paris la puternica echipă ETO Györ. Primul mare meci al pivotului român în Liga Campionilor pentru Györ va fi chiar împotriva CSM Bucureşti, pe 26 decembrie. „După cum aţi auzit, voi juca pentru Györ! M-am obişnuit să-mi fie greu, pentru mine greu e ceva simplu. Aşa a fost mereu, nu pică nimic din cer pentru mine. Va fi greu şi de data asta, voi munci să-mi câştig locul acolo. Va fi greu să joc contra CSM, clar, dar, cum am mai spus, când ai o şansă ca asta, nu ai cum să o ratezi. Joc contra Bucureştiului, nu va fi uşor, dar îmi voi face treaba”, a declarat Crina Pintea, imediat după ce informaţia a devenit oficială. Pivotul s-a aflat şi pe lista campioanei României, însă Györ s-a mişcat mai bine, pentru că i-a propus jucătoarei un contract încă de acum. În plus, nu a ezitat să achite imediat o taxă de transfer, în jurul a 50.000 de euro. Crina Pintea va lupta pentru postul de titular la Gyor, în principal, cu norvegiana Kari Brattset.

Comentarii