Dublul asasinat din complexul Roua: el-Bourkadi a contestat arestarea

sâmbătă, 18 decembrie 2021, 03:01
1 MIN
 Dublul asasinat din complexul Roua: el-Bourkadi a contestat arestarea

Magistraţii au avut ieri termen, dar au amânat judecarea până la sosirea în ţară a acuzatului.

Până la aducerea în ţară a lui Ahmed Sami el-Bourkadi, studentul marocan suspectat de uciderea unui coleg de an de la UMF şi a prietenei acestuia, procedurile judiciare se desfăşoară şi fără el. Magistraţii Curţii de Apel au luat în discuţie ieri contestaţia înaintată de el-Bourkadi la măsura dispusă de Tribunal privind arestarea sa în lipsă. Cum tânărul nu a fost încă adus în ţară, şedinţa de judecată a durat doar câteva minute. Magistraţii au decis amânarea judecării cauzei pentru miercurea viitoare, justificat de lipsa inculpatului.

Până atunci, el va fi citat la adresa cunoscută, de pe bulevardul Independenţei, chiar dacă se ştie că nu se află acolo. Totodată, va fi trimisă o adresă către Parchet, pentru a se comunica stadiul mandatului european de arestare.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunal au precizat că data aducerii în ţară a lui el-Bourkadi depinde strict de durata desfăşurării procedurilor judiciare din Italia, unde acesta a fost reţinut. După aducerea suspectului la Iaşi, el va fi introdus direct în arest pe durata a 30 de zile. Asta dacă între timp Curtea de Apel nu decide că poate fi judecat în stare de libertate, lucru, evident, foarte puţin probabil.

Comentarii