Dupa articolul din ZdI, Chirica promite „o îmbunătăţire vizibilă a situaţiei” la Urbanism

vineri, 18 martie 2022, 02:57
2 MIN
 Dupa articolul din ZdI, Chirica promite „o îmbunătăţire vizibilă a situaţiei” la Urbanism

Primăria a anunţat noi măsuri în încercarea de a debloca activitatea de autorizare a proiectelor urbanistice. Reacţia municipalităţii vine în contextul analizei "Ziarului de Iaşi", publicată ieri (VEZI AICI), care a arătat că, în primele două luni ale anului, au fost emise cele mai puţine autorizaţii din ultimii 15 ani, comparativ cu perioada similară. 

Astfel, primarul Mihai Chirica a dispus ieri scoaterea la concurs a posturilor vacante inclusiv a celor unde sunt titulari care sunt suspendaţi din funcţie. "Repartizarea mai eficientă a sarcinilor de serviciu între serviciile, birourile şi compartimentele Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism. Realizarea unor planuri de soluţionare a documentaţiilor de urbanism şi raportarea săptămânală a progresului. Organizarea mai eficientă a activităţii de audienţe şi sprijinirea acesteia de către angajaţi ai altor direcţii ale Primăriei", sunt alte măsuri anunţate de municipalitate. În acelaşi timp, se va reveni la verificarea iniţială a documentaţiilor primite de la cetăţeni, astfel încât eventualele nereguli şi inadvertenţe ori lipsa unor acte să fie sesizate şi corectate în timp util, înainte de a intra în circuitul de avizare. Nu în ultimul rând, primarul vrea o îmbunătăţire a relaţiilor de colaborare cu celelalte direcţii ale instituţiei. Potrivit comunicatului, Direcţia de urbanism va fi monitorizată direct de primar, iar angajaţii au ca termen cel târziu luna aprilie pentru "o îmbunătăţire vizibilă a situaţiei".

În ceea ce priveşte Planul Urbanistic General şi detalierea strategiei prin planuri urbanistice zonale (PUZ), în perioada următoare ar urma să fie anunţat câştigătorul licitaţiei pentru PUZ-ul aferent zonei centrale. Totodată, până la finalul lunii martie, ar urma să fie lansate şi licitaţiile pentru realizarea altor şase PUZ-uri necesare în vederea realizării PUG (Zona Copou, Zona Sărărie, Zona Mănăstirea Galata, Zona Mănăstirea Cetăţuia, Zona Mănăstirea Frumoasa şi Bulevardul C. A. Rosetti), precum şi a Studiului de fundamentare de Circulaţie al Municipiului Iaşi şi a Studiului de fundamentare de Mediu al oraşului.

Comentarii