După incidentul cu femeia înjunghiată, Spitalul de Infecţioase schimbă firma de pază

marți, 05 decembrie 2017, 02:50
2 MIN
 După incidentul cu femeia înjunghiată, Spitalul de Infecţioase schimbă firma de pază

Pantera Security nu mai are „intrare“ la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“. Membrii Consiliului de Administraţie din spital au luat decizia să rezilieze contractul cu firma de pază după ce luni, 20 noiembrie, un bărbat a înjunghiat o femeie internată în spital.

Potrivit conducerii unităţii medicale, de la sfârşitul lunii decembrie, Pantera Security nu va mai asigura paza spitalului. „Am luat această decizie pentru siguranţa pacienţilor şi pentru siguranţa colectivului medical. Dacă, imediat după incident, cei doi paznici ai firmei au declarat că nu au văzut pe nimeni intrând în curte, se pare că agresorul ar fi declarat că a intrat şi a ieşit pe poarta din faţă. Până la urmă, era şi logic să se întâmple aşa, pentru că cine vine din Bacău să sară gardurile unui spital din Iaşi?“, a arătat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al spitalului. La finalul lunii decembrie, spitalul va deschide o nouă procedură de licitaţie pentru servicii de pază. „Nu putem tolera incidente precum cel de luna trecută. Ne gândim să introducem în noul contract o clauză care să descrie trăsăturile fizice ale acestor paznici, să vedem şi noi nişte oameni impozanţi, nu unii care se sperie dacă ţipi mai tare la ei“, a mai punctat Hurmuzache. Pantera SRL a câştigat, în luna martie, un contract în valoare de aproximativ 165.000 de lei cu Spitalul de Boli Infecţioase pentru asigurarea pazei.

Luni, 20 noiembrie, o băcăuancă de etnie romă, în vârstă de 23 de ani, mamă a doi copii, a fost înjunghiată în spital de către un fost concubin. Femeia era internată ca însoţitoare pentru fetiţa sa de şapte luni, luată în evidenţă cu rujeolă. Cu toate că a fost agresată, victima a refuzat să colaboreze cu medicii şi să le spună cine a înjunghiat- o. Agresorul a fost identificat de poliţişti pe 21 noiembrie, la Deva, într-un autocar cu destinaţia Germania.

Comentarii