După Tramvaiul Comunismului, vine Tramvaiul Centenarului

miercuri, 22 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 După Tramvaiul Comunismului, vine Tramvaiul Centenarului

Duminica aceasta, începând cu ora 11.00, un nou tramvai personalizat grafic va primi botezul în rondul din Târgu Cucu – locul de unde, la începutul lunii trecute, pleca în primul său tur al oraşului Tramvaiul Comunismului.

Ambele proiecte culturale sunt realizate de Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi, în colaborare cu Compania de Transport Public şi cu Departamentul Centenar al primăriei ieşene. Este al nouălea tramvai personalizat grafic în cadrul proiectului cultural „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate”. Numit „Tramvaiul Centenarului – Iaşi, capitala renaşterii naţionale”, acesta readuce în prim-plan prin limbaj grafic statutul de capitală de război al oraşului Iaşi în perioada Primului Război Mondial, precizează un comunicat al primăriei.

La evenimentul de duminică vor participa Fanfara Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, actorii Ateneului, primarul municipiului – care va ţine un discurs, urmat de o scurtă prezentare a celor mai importante momente istorice din perioada 1916-1918 la Iaşi. Vor fi prezentate, de asemenea, scenele tematice realizate pe tramvai, elementele grafice imprimate pe tapiţerie şi galeria interioară cu rol educaţional, toate acestea fiind urmate de festivitatea de premiere a tinerilor artişti şi de cursa inaugurală spre Copou şi retur.

 

 

Comentarii