Efectele deciziei CEDO in cazul Kovesi: Augustin Lazar ar putea castiga daune morale si scuze din partea Ministerului Justitiei

miercuri, 20 mai 2020, 21:57
1 MIN
 Efectele deciziei CEDO in cazul Kovesi: Augustin Lazar ar putea castiga daune morale si scuze din partea Ministerului Justitiei

Motivarea Curtii de Apel Alba Iulia in procesul in care a respins ca inadmisibila actiunea fostului procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, care cerea daune morale de 1 leu si scuze din partea Ministerului Justitiei, este in contradictie cu decizia CEDO din cazul Kovesi contra Romaniei, potrivit unor specialisti in drept consultati de Ziare.com.

Decizia Curtii de Apel Alba Iulia este in prima instanta si poate fi contestata.

Contactat de Ziare.com, Augustin Lazar a confirmat ca o sa faca recurs in acest caz la Inalta Curte.

Ziare.com a analizat decizia Curtii de Apel Alba Iulia care a fost redactata in aceasta luna si care ar intra in contractie cu decizia CEDO. O analiza exhaustiva a acesteia, la finalul articolului.

Toader, inarmat cu decizia CCR in cazul Kovesi

Pentru a intelege mai bine acest caz, trebuie precizat faptul ca fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general al Romaniei, in octombrie 2018.

Asta dupa ce CCR, prin Decizia 358 din 30 mai 2018, a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi.

Continuarea, pe Ziare.com.

Comentarii