Elicopterul SMURD de la Iaşi a făcut 11 curse în ultimele trei zile

miercuri, 01 mai 2019, 01:50
1 MIN
 Elicopterul SMURD de la Iaşi a făcut 11 curse în ultimele trei zile

11 persoane au avut nevoie de intervenţia echipajului aero-medical SMURD în ultimele trei zile pentru a ajunge să primească tratament de specialitate în spitalele ieşene. Sâmbătă, 27 aprilie, un bărbat din satul Soleşti, Vaslui, a fost adus de urgenţă la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi după ce a fost strivit de tractor. Acesta avea un traumatism toraco-abdominal sever.

În aceeaşi zi, alte trei persoane au fost transportate la Iaşi din Botoşani, din comuna ieşeană Tansa, dar şi din Bacău. Este vorba de un bărbat de 66 de ani în comă profundă, unul de 75 de ani cu o arsură de peste 30% din suprafaţa corpului şi un altul de 39 de ani cu o afecţiune cardiacă majoră.

Duminică, pe 28 aprilie, cinci persoane au fost aduse din Paşcani, Bacău, Oneşti, Fălticeni şi Suceava, două dintre ele fiind victime ale unor accidente rutiere, iar trei suferind de afecţiuni cardiace care au necesitat intervenţia medicilor.

Luni, 29 aprilie, două persoane au fost preluate de elicopterul SMURD din Tecuci şi Vaslui, unul ajungând la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu“ Iaşi, după ce a suferit un infarct miocardic, iar celălalt fiind preluat de către medicii de la Spitalul de Neurochirurgie.

Comentarii