Emil Săndoi: Poate ar fi momentul ca Alexandru Cicâldău să plece de la Craiova

vineri, 19 iulie 2019, 12:59
2 MIN
 Emil Săndoi: Poate ar fi momentul ca Alexandru Cicâldău să plece de la Craiova

Alexandru Cicâldău (22 de ani) a avut evoluţii consistente la Campionatul European de tineret, iar Universitatea Craiova ar fi primit deja mai multe oferte pentru mijlocaş, însă nu la suma de transfer solicitată de olteni. Emil Săndoi (54 de ani), fost jucător şi antrenor la formaţia din Bănie, îi sfătuieşte pe olteni să profite de ofertele pe care le au pentru Cicâldău şi să-l lase să plece.

“Dacă există o ofertă pentru Cicâldău la suma pe care am auzit-o şi eu, e greu să-l păstrezi în continuare pentru că nu ştii ce se poate întâmpla. Se vorbeşte de 5-6 milioane. Nu ştiu cât a dat Craiova pe el. A avut un turneu final, poate ar fi momentul să plece. Trebuie speculate momentele astea. Sunt jucători care n-au plecat când trebuia şi aţi văzut ce s-a întâmplat”, a declarat Sândoi, vineri dimineaţă, la ProSport Live.

Ulterior, antrenorul care a pregătit-o ultima oară pe FC Argeş a explicat şi de ce o ofertă dintr-un campionat precum Belgia ar fi benefică unui fotbalist cu potenţial din campionatul României.

“Transferurile în străinătate trebuie foarte bine cântărite. Eu rămân la părerea că românilor le trebuie o rampă de lansare pentru a ajunge în campionate puternice. Cred că un jucător ar trebui să se transfere prima dată în Belgia, Olanda, Austria, Elveţia, la campionate medii, şi în funcţie de evoluţia acolo, să facă pasul într-un campionat puternic sau la o echipă mai puternică. Şi SUA este o variantă. Pentru el nu cred că ar fi indicat să meargă în Germania, Anglia sau Italia. Ar fi mai greu să se impună acolo”, a mai spus Emil Săndoi.

Gheorghe Craioveanu, fost atacant al Craiovei şi un apropiat al formaţei din Oltenia, a dezvăluit, joi, la Digi Sport, că Alexandru Cicâldău are mai multe oferte din camponate puternice, însă clubul solicită 7 milioane de euro în schimbul internaţionalului român: “Deocamdată, avem o ofertă de 5 milioane de euro, este insuficientă pentru mine. Este un jucător de top şi care face diferenţa. 5 milioane sunt puţini. Trebuie să pornească de la 7 milioane de euro. Eu am spus anul trecut că îl vom vinde pe 7-8-9 milioane de euro şi aţi râs de mine. Am avut din mai multe campionate, din Italia şi Belgia. Alex e un jucător de Spania. Cicâldău e jucător de Spania, Germania”.

 

Comentarii