EXCLUSIV! ISUJ Iași se alătură căutărilor unui bărbat atacat de un urs, dat dispărut în pădurile din Harghita, cu mai multe camere de termoviziune!

vineri, 23 iulie 2021, 22:13
2 MIN
 EXCLUSIV! ISUJ Iași se alătură căutărilor unui bărbat atacat de un urs, dat dispărut în pădurile din Harghita, cu mai multe camere de termoviziune!

Pompierii ieșeni au fost solicitați să se alăture căutărilor unui bărbat dat dispărut în pădurile din județul Harghita, după ce a fost atacat în seara zilei de vineri de un urs. Bărbatul era cioban la o stână, iar alături de un alt bărbat a plecat în pădure în căutarea unei bovine înhățate de un urs. Cei doi au fost atacați de urs în apropiere de localitatea Panaci, din județul Suceava.

Evenimentul s-a petrecut pe raza județului Harghita, stâna la care ciobanii lucrau fiind pe raza județului Harghita, în imediata apropiere a graniței cu județul Suceava. Cei doi ciobani ar fi plecat de la stână în căutarea unei bovine înhățate de animalul sălbatic, iar pe drum s-au întâlnit cu un urs. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost grav rănit de animal, fiind transportat la un spital din județul Suceava cu răni în zona feței și a spatelui. Cea de-a doua persoană, în vârstă de 26 de ani, este dată dispărută la această oră și este căutată pe fondul forestier din județul Harghita.

ISU Suceava intervine la fața locului cu 21 de pompieri militari, cu o ambulanță SMURD și cu două autoșenilate. În sprijin urmează să sosească la fața locului și colegi din partea ISU Iași și ISU Neamț, cu mai multe camere de termoviziune. Informarea Serviciului Salvamont a fost făcută în jurul orei 20:00, iar intervenția se desfășoară sub coordonarea colegilor din județul Suceava, conform unor surse ale jurnaliștilor Ziarului de Iași.

„Evenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat județelor Suceava, Harghita și Mureș a avut loc pe raza județului Harghita. Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni de pe raza județului Harghita, iar trei bărbați au încercat să alunge animalul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind multiple leziuni, și a fost transportat la o unitate medicală de pe raza județului Suceava. Un tânăr de 26 de ani a reușit să fugă, fiind căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112”, a transmis comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la o stână din județul Harghita. Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate și coordonate de autoritățile din Harghita. Dosarul penal întocmit în acest caz este instrumentat de autoritățile judiciare din județul Harghita, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița.

Comentarii