Experții americani cred că virusul devine tot mai contagios, dar nu și mai mortal

vineri, 25 septembrie 2020, 09:57
1 MIN
 Experții americani cred că virusul devine tot mai contagios, dar nu și mai mortal

În acest moment, la nivel global, numărul total al cazurilor de Covid-19 este de 32.420.147, din care 987.815 sunt decese, iar 23.934.098 sunt pacienți vindecați, conform ultimelor date publicate pe platforma worldometers.info.

Experții cred că virusul devine tot mai contagios, însă studiile elaborate de americani nu identifică mutații care să-l facă mai letal.

Studiile arată că virusul continuă să suporte mutații de-a lungul pandemiei, iar experții americani cred că acesta devine tot mai contagios, în condițiile în care numărul de infecții este din nou pe un trend ascendent atât în SUA, cât și în state europene.

Doar Franța a raportat joi un număr record de peste 16.000 de cazuri. Un nou studiu american analizează 5.000 de probe genetice ale virsului. Chiar dacă este mai ușor de transmis, virusul nu este mai letal, potrivit studiului citat de Guardian.

Carnavalul de la Rio s-a alăturat evenimentelor care au devenit victime ale pandemiei de COVID-19: ediţia sa din 2021, care ar fi trebuit să aibă loc în februarie anul viitor, a fost amânată sine die.

Comentarii