De Business

Punem punctul pe știi

Fabricat în Iaşi: Platforma care va reuni toţi producătorii şi firmele locale

miercuri, 02 mai 2018, 02:01
3 MIN
 Fabricat în Iaşi: Platforma care va reuni toţi producătorii şi firmele locale

Orice producător sau firmă din Iaşi se poate înscrie în proiectul care îşi propune să promoveze produsele şi serviciile locale. Aflaţi ce îşi propune şi cum puteţi participa la această campanie inedită!

Vrei produse fabricate în Iaşi? Vrei să foloseşti serviciile unei firme locale? Nu ştii cum să îi găseşti? Din această lună vei putea face acest lucru doar cu un clik. Site-ul Fabricat în Iaşi îşi propune să reunească toţi producătorii şi firmele din Iaşi şi să ajute astfel ieşenii să cunoască ce se produce în Iaşi şi de unde pot achiziţiona produse sau servicii ale firmelor locale. «Ziarul de Iaşi», partener al campaniei care demarează în luna mai, susţine această iniţiativă inedită, care are drept obiectiv dezvoltarea şi promovarea producătorilor locali.

Fabricat în Iaşi este este un proiect iniţiat de FabricatinRO.ro, platformă care a demarat în toamna anului 2014 cu scopul de a promova producătorii authotoni din România. Aceştia sunt prezentaţi pe regiuni geografice, judeţe, produse şi servicii pe care le oferă.

”Ne-am dorit să le oferim românilor informaţii cu privire la ce se produce în ţara noastră. După 4 ani am ales să gândim o strategie pe zone. Demarăm «Fabricat în Iaşi» în luna mai, un site dedicat ieşenilor, producătorilor locali şi consumatorilor. Intenţia noastră este de a aduna în acelaşi spaţiu virtual cât mai mulţi producători locali de bunuri sau servicii. Astfel, ieşenii vor putea afla mult mai uşor informaţii despre ceea ce se produce la Iaşi, de unde pot fi achiziţionate produsele sau serviciile firmelor locale”, a declarat Adrian Ambrose, iniţiatorul proiectului.

Sucul ecologic de cătină Hipy şi berea Capra Noastră, produse din Iaşi!

Accesările de pe platforma FabricatinRO.ro au arătat că în ultimii ani oamenii sunt tot mai interesaţi de produsele locale. Dacă ne uităm deja la producătorii care au fost publicaţi pe site-ul Fabricat în Romania, aflăm că putem cumpăra fotolii, colţare şi canapele de la o firmă din Iaşi – Rosini. Tot aici aflăm de unde putem cumpăra berea locală Capra Noastră sau sucul de cătină ecologic de la Hipy. Cu siguraţă mulţi dintre ieşeni nu ştiu că toate acestea sunt produse de firme locale şi unde le pot găsi. Sau că pot apela la serviciile unor designeri de interior de la o firmă ieşeană cum este Atelierul Stefanova.

Cum se poate înscrie un producător sau o firmă

Iniţiatorii consideră că este necesar să adune toţi producătorii din oraş, să ofere vizibilitate antreprenorilor care oferă servicii în Iaşi pentru Iaşi.

“Dacă îi reunim pe aceeaşi platformă, în viitor poate reuşim să îmbunătăţim relaţiile din ei şi se pot naşte oportunităţi de colaborare, dezvoltare sau parteneriate. Invităm orice producător local sau firmă să ne contacteze pentru a intra în proiectul Fabricat în Iaşi. Vom promova informaţiile despre produse şi servicii pentru ieşenii să ştie ce se produce în Iaşi şi unde găsesc aceşti producători locali. Subliniez că îi invităm să se înscrie inclusiv pe micii producători”, a subliniat Adrian Ambrose.

Acesta a precizat că procedura nu este dificilă.

”Cei interesaţi ne pot căuta pe pagina de Facebook și pe https://www.fabricatinro.ro/fabricat-in-romania/iasi-produse-servicii-antreprenori-si-parteneri/, sau ne pot contacta la adresele de e-mail (office@fabricatinro.ro şi fabricatinro.ro@gmail.com), ori prin contact direct, la telefon 0725.055.033”, spun iniţiatorii proiectului.

Comentarii