Fetiţă de un an înecată în găleată: sunt şanse de salvare?

Părinţii micuţei au fost instruiţi de medici prin telefon cum să-i acorde primul ajutor, după ce au găsit-o şi au sunat la 112.

marți, 21 septembrie 2021, 01:50
1 MIN
 Fetiţă de un an înecată în găleată: sunt şanse de salvare?

O fetiţă în vârstă de un an, din judeţul Vaslui, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în stare gravă la spital după ce a fost găsită înecată, cu capul într-o găleată cu apă. Părinţii au sunat la 112, iar până a ajuns echipajul medical au fost instruiţi prin telefon cum să îi acorde primul ajutor. Echipajul medical a găsit fetiţa în comă profundă, fiind dusă iniţial la unitatea medicală din Bârlad. Ulterior a fost transferată la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

„Pacienta a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe cu diagnosticul de asfixie prin submersie, prin înec. Este în stare foarte gravă, intubată, ventilată mecanic şi internată în secţia ATI, în comă de gradul III-IV, cu prognostic rezervat”, a declarat Alina Belu, managerul unităţii medicale, săptămâna trecută, la preluarea acestui caz. Ulterior, familia fetiţei nu a mai fost de acord ca reprezentanţii spitalului să ofere informaţii despre starea acesteia.

Comentarii