Florin Cîțu: Copilul netestat rămâne în școala online, dacă părinții nu sunt de acord cu testarea

vineri, 01 octombrie 2021, 10:37
2 MIN
 Florin Cîțu: Copilul netestat rămâne în școala online, dacă părinții nu sunt de acord cu testarea

„Copilul netestat rămâne în școala online”, a declarat premierul Florin Cîțu în această seară la TVR, când a fost întrebat ce se întâmplă cu elevii ai căror părinți nu sunt de acord să își testeze copiii, potrivit edupedu.
 

Premierul a mai spus că în situația în care părintele nu vor să își testeze copiii la școală „poate să o facă în altă parte, unde are încredere să îl testeze”.

Prin hotărârea adoptată astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a aprobat testarea elevilor pe baza testelor de salivă. De asemenea, școlile nu se vor mai închide în funcție de rata de incidență din localitate, ci de numărul de cazuri din fiecare unitate de învățământ.
Dialogul dintre moderator și Florin Cîțu
Moderator: Aveți prevăzută și situația în care părinții nu doresc ca acei copii să fie testați?

Florin Cîțu: A fost, este adevărat. A fost această situație până acum, cu acele teste care erau erau așa-numite invazive. Eu sper să nu existe.

Moderator: Probabilitatea este foarte mică să nu existe.

Florin Cîțu: Sunt teste simple. Acum vă dați seama, noi încercăm să oferim toate variantele ca școala să fie în continuare cu prezență fizică. Dacă cineva nu vrea să îți teste copilul la școală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să îl testeze.

Moderator: Și atunci copilul netestat rămâne în online?

Florin Cîțu: Exact, copilul netestat rămâne în online.

Comentarii