Focarul de la Episcopia Romano-Catolică pare să fi fost izolat. Cei infectați se simt bine, nu sunt cazuri noi

miercuri, 10 iunie 2020, 01:52
2 MIN
 Focarul de la Episcopia Romano-Catolică pare să fi fost izolat. Cei infectați se simt bine, nu sunt cazuri noi

Focarul de COVID-19 de la Episcopia Romano-Catolică din Iaşi pare că s-a stabilizat. Surse din cadrul episcopiei au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că nu există niciun test suplimentar efectuat al cărui rezultat trebuie să vină de la Direcţia de Sănătate Publică, iar că persoanele care au intrat în izolare la domiciliu nu prezintă niciuna simptome evidente.

 Şi starea de sănătate a celor opt persoane confirmate şi internate la unităţile medicale din Iaşi este una stabilă: cei doi bărbaţi, organistul şi dirijorul, au în continuare simptome uşoare, mai exact şi-au pierdut mirosul (simptom pe care-l acuzau şi înaintea internării) în timp ce cele şase măicuţe sunt internate în acelaşi salon şi nu au niciun simptom evident. Reamintim faptul că persoanele infectate alcătuiau, în mare parte, un cor pentru susţinerea rugăciunilor şi a cântărilor la sfintele Liturghii celebrate la catedrala catolică din Iaşi, care erau transmise online şi la televiziunile care preluau semnalul. În acel cor cântau surorile care locuiesc în aşezământul monahal de lângă catedrală, fiind dirijate de un dirijor şi acompaniate la orgă de doi preoţi din parohia catedralei. „În momentul în care organistul bănuia că a fost infectat cu noul coronavirus (intrând în contact cu o persoană care a fost depistată pozitiv), a făcut testul pentru COVID-19 şi a ieşit pozitiv.

Imediat au fost luate măsurile urgente pentru depistarea altor posibile cazuri, pentru a nu pune în pericol siguranţa şi sănătatea enoriaşilor şi a celor cu care preoţii de la parohie şi de la Episcopia Catolică din Iaşi pot intra în contact”, au precizat, în momentul declanşării crizei, reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi. Au fost efectuate în total 24 de teste, fiind testaţi inclusiv Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop emerit, şi PS Iosif Păuleţ, episcopul diecezei de Iaşi. Dirijorul şi organistul sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, în timp ce surorile sunt la Spitalul CFR. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii