Fortuna, ne mai zâmbeşti o dată?

vineri, 01 martie 2019, 02:43
2 MIN
 Fortuna, ne mai zâmbeşti o dată?

 

La fel ca anul trecut, Poli are nevoie de o minune pentru a se califica în play-off-ul Ligii I de fotbal. Iaşul e favorită în duelul de la Piteşti  cu FC  Hermannstadt

 

24 februarie 2018. Pentru a se califica în play-off-ul Ligii I de fotbal, Politehnica Iaşi, care nu prinsese în nicio etapă o poziţie din prima grupă valorică a clasamentului sezonului 2017-2018, avea nevoie de o victorie în disputa cu Viitorul Constanţa, de pe teren propriu. Poli a pierdut însă şi visele de a urca în premieră pe locul VI şi a obţine viza pentru prima grupă valorică păreau a fi risipite. Zeiţa Fortuna a aruncat însă rezultate perfecte pentru ieşeni în alte meciuri (Dinamo a pierdut la Astra, iar FC Botoşani a trecut de Gaz Metan Mediaş), astfel că  Iaşul, FC Botoşani şi Dinamo au ajuns la egalitate de puncte. În clasamentul în trei, Politehnica avea rezultate mai bune, iar ieşenii au prins locul VI.

Pentru ca Politehnica să repete în acest an performanţa de anul trecut, e nevoie de o nouă minune în ultima etapă a sezonului regulat în curs. Ceva mai mică, totuşi, faţă de 2018, Politehnica depinzând acum doar de un singur alt meci în afară de al său. Este vorba de duelul de la Ovidiu, dintre Viitorul Constanţa şi FC Botoşani, care trebuie să se încheie la egalitate. În această ipoteză, Poli urcă, la fel ca anul trecut, în premieră în acest sezon pe o poziţie de play-off şi va juca în partea a doua a campionatului cu granzii interni dacă bate pe teren neutru, la Piteşti, pe FC Hermannstadt. Victoria cu sibienii este oarecum aşteptată, ţinând cont de mobilizarea care va apărea, cu siguranţă în tabăra moldovenilor, antrenorul Flavius Stoican având ştiinţa de a impulsiona un vestiar care este, în plus, stimulat de bonusuri consistente, de peste 15 000 de euro, şi de criza acută a sibienilor. Formaţia pregătită de Vasile Miriuţă a marcat un singur gol în Liga I în acest an şi a înregistrat o remiză şi trei eşecuri în campionat în 2019, an în care a pierdut şi un meci de Cupă. În plus, Stoican nu are nicio problemă importantă de efectiv, având la dispoziţie aproape tot lotul de jucători. Dacă Iaşul bate la Piteşti, rămâne o singură rugăminte ieşeană, importantă ce-i drept, către Zeiţa Norocului: remiză la Ovidiu. Fortuna, ne mai zâmbeşti o dată?

Comentarii