Fostul vicepreşedinte Mike Pence, supus unei intervenţii chirurgicale cardiace

vineri, 16 aprilie 2021, 13:56
1 MIN
 Fostul vicepreşedinte Mike Pence, supus unei intervenţii chirurgicale cardiace

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence, în vârstă de 61 de ani, considerat un candidat în alegerile prezidenţiale din 2024, a fost supus unei intervenţii chirurgicale, cu succes, în care i s-a pus un stimulator cardiac (pacemaker) şi urmează să-şi reia activitatea în zilele următoare, au anunţat serviciile sale, relatează AFP.

În 2016, după ce a fost nominalizat candidat la postul de vicepreşedinte de către Partidul Republican, alături de Donald Trump, în cursa la fotoliul de la Casa Albă, Mike Pence, care era la acea vreme guvernator, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o problemă cardiacă, însă nu prezenta simptome.

În ultimele două săptămâni, Pence ”a prezentat simptome de ritm cardiac lent, iar după ce şi-a consultat medicii a fost supus unei intervenţii ieri (miercuri) în care i s-a pus un stimulator cardiac”, au anunţat joi, într-un comunicat, serviciile acestuia. ”Această operaţe de rutină a fost reuşită, iar el urmează să se restabilească şi să-şireia activităţile normal în zilele următoare”, potrivit aceleiaşi surse.

Cititi si: Donald Trump i-a interzis șefului de cabinet al lui Mike Pence să intre la Casa Albă

Mike Pence a rămas departe de presă după ce a fost învins, împreună cu Donald Trump, în alegerile de la 3 noiembrie, de către democraţii Joe Biden şi Kamala Harris. El urmează să-şi publice prima parte a memoriilor în 2023, potrivit Editurii Simon&Schuster. Pence urmează să revină în acest volum asupra vieţii, activităţii şi ”experienţei sale de creştin” şi asupra ”numeroaselor momente cruciale ale administraţiei Trump”, a anunţat editura.

 

Comentarii