FOTBAL – Belele mari la Galaţi, lapte şi miere în Copou. Restanţe uriaşe versus banii la zi

miercuri, 15 martie 2023, 02:50
2 MIN
 FOTBAL – Belele mari la Galaţi, lapte şi miere în Copou. Restanţe uriaşe versus banii la zi

După cum v-am informat, Politehnica Iaşi va debuta la finalul săptămânii în play-off-ul Ligii a II-a de fotbal la Galaţi, într-un meci cu Oţelul. Partida se va derula duminică, începând cu ora 14:15.

Derby-ul moldav al eşalonului doi găseşte cele două formaţii în stări de spirit total diferite din punct de vedere financiar. Conform informaţiilor apărute în presă, gălăţenii nu şi-au încasat salariile de trei luni! Iar întârzierile vor continua, de vreme ce bugetul municipiului Galaţi pe 2023 nu a fost votat încă, Oţelul fiind susţinut în principal de autorităţile locale.

De partea cealaltă, Poli excelează. Cu un buget record aprobat de mult timp de Consiliul Local Iaşi, 2 milioane de euro şi în acest an, la fel ca anul trecut, cu împrumuturile de sute de mii de euro ale preşedintelui Consiliului Director, Cornel Şfaiţer, făcute în momente critice, în care nu se poate conta pe fondurile publice, trupa antrenată de Leo Grozavu beneficiază de condiţii peste cele existente la multe cluburi de primă ligă.

Şefii clubului din Copou au anunţat că până la ora partidei de la Galaţi vor fi plătite retribuţiile pe luna februarie pentru jucătorii veniţi în iarnă, care trebuie achitate astăzi. Reamintim, fotbaliştii rămaşi la echipă de anul trecut erau cu salariile la zi. Totodată, vor fi plătite şi cele două prime restante, astfel că jucătorii şi angajaţii de la Politehnica vor intra în play-off cu toate drepturile salariale la zi.

Lapte şi miere este în Copou nu doar pe plan financiar.

De pildă, la duelul de la Galaţi antrenorul Leo Grozavu va putea apela la orice jucător din lot. Iaşi nu are vreun suspendat, iar fotbaliştii care au fost mult timp accidentaţi, Viorel Lică şi Bogdan Istratie, s-au antrenat normal în ultima perioadă.

Trăgând linie, toate condiţiile pentru ca Poli să pornească cu dreptul şi în faza a doua a campionatului, în care porneşte cu un avans considerabil în lupta cu grupări modeste. Iaşi, care este la egalitate de puncte cu Steaua, formaţie fără drept de promovare, are patru puncte avans faţă de Oţelul, opt faţă de Unirea Dej, care e pe prima poziţie care duce la baraj, şi nouă în faţa formaţiilor Gloria Buzău şi Dinamo Bucureşti.

Celelalte dueluri din prima rundă a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal se vor disputa astfel: Steaua – Unirea Dej va avea loc joi, de la ora 18:00, iar Dinamo – Gloria Buzău – duminică, de la ora 12.00.  Toate partidele din prima etapă a primei grupe valorice a eşalonului doi vor fi televizate de principalele canale de sport interne. 

Comentarii