FOTBAL – Cum stă Poli cu banii? Se vede fundul sacului. Primă consistentă pentru meciul cu FCSB

joi, 17 august 2023, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Cum stă Poli cu banii? Se vede fundul sacului. Primă consistentă pentru meciul cu FCSB

Umilită de Universitatea Craiova sâmbăta trecută, în Copou (oltenii s-au impus cu 4-1 în partida din etapa a V-a a Ligii I de fotbal), Politehnica Iaşi a încercat în această săptămână să şteargă amintirea eşecului amintit şi să se concentreze pe întâlnirea cu FCSB, de duminică, din runda a VI-a. 

Partida se va disputa pe Arena Naţională, cu începere de la ora 21:30, şi va fi transmisă în direct de televiziuni de sport importante din ţară.

Deşi sunt supăraţi pe jucători şi antrenori din cauza startului ratat de sezon, în care au fost contabilizate patru eşecuri şi o singură victorie, pentru a nu tensiona atmosfera, conducătorii clubului au decis să nu recurgă la penalizări financiare. Mai mult, jucătorii şi tehnicienii au primit ieri salariile pe luna iulie şi au fost anunţaţi că la meciul cu FCSB prima de victorie va fi consistentă, 900 de euro.

Banii de la Consiliul Local s-au cam terminat

Fondurile pentru retribuţiile Politehnicii au fost asigurate de municipalitate. Reamintim, CL Iaşi a aprobat în acest an, la fel ca în 2 022, alocarea a circa 2 milioane de euro grupării de fotbal ieşene. Până la acest moment, Poli a aspirat primele două rate din banii puşi la dispoziţie de oficialităţile locale, circa 1,9 milioane euro.

Ultima rată, de aproximativ 100 000 de euro, va putea fi încasată spre sfârşitul anului. Până atunci, Politehnica va trebui să se descurce din banii proveniţi din drepturile de televizare, sponsorizări, vânzări de bilete şi, probabil, noi împrumuturi.

Din drepturile de televizare au fost încasaţi nici 300 000 de euro, în condiţiile în care prima rată ar fi trebuit să fie de circa 500 000 de euro. Diferenţa va fi primită în luna octombrie, iar celelalte două rate, care vor aduce încă aproximativ 500 000 de euro în conturile Politehnicii, la începutul anului viitor.

Sponsorizări de 400 000 de euro

În ce priveşte sponsorizările, reuniunea de luna trecută, de la Primăria Iaşi, cu oameni de afaceri locali a avut drept efect semnarea unor contracte care vor aduce 200 000 de euro clubului de fotbal, plus alte promisiuni, deocamdată neconcretizate.

În plus, Poli, la fel ca toate cluburile de primă ligă, a obţinut o sumă importantă (se vorbeşte de circa 200 000 de euro) de pe urma publicităţii agenţiilor de pariuri sportive.

În ciuda faptului că a obţinut sume consistente în ultima perioadă, gruparea din Copou este, în continuare, într-un echilibru economic fragil, în condiţiile în care salariile au explodat după ultimele transferuri iar în acest sezon s-a intrat cu o datorie de aproximativ un milion de euro. 

Comentarii