FOTBAL – Pregătiri la Iaşi pentru a nu mai pierde din avansul promovării

Este posibil un meci test cu Miroslava.

marți, 04 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Pregătiri la Iaşi pentru a nu mai pierde din avansul promovării

Politehnica Iaşi a revenit luni după amiază la antrenamente, după zilele libere de la finalul duelului de vineri, din Copou, cu Gloria Buzău, încheiat la egalitate, 1-1. După cum v-am informat, Poli nu va juca niciun meci oficial în această săptămână, următoarele dispute din campionat fiind programate săptămâna viitoare: marţi, 11 aprilie, de la ora 19:00, în deplasare, cu Steaua Bucureşti şi sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 14:15, acasă, cu Unirea Dej.

Ţinând cont de faptul că risipirea a două puncte în duelul cu modesta echipă buzoiană a fost urmat de succesul lui Dinamo de la Dej, 3-0 (2-0), avansul Politehnicii faţă de primul loc care duce la baraj a scăzut de la 11 la nouă puncte. Acum, Iaşi e pe primul loc în play-off, cu 44 de puncte, Steaua, care nu are drept de promovare, e pe II, cu 43, Oţelul închide podiumul, cu 39 de puncte, iar dinamoviştii sunt pe IV, cu 35 de puncte, două mai multe decât Buzău. Ultima poziţie din prima grupă valorică este ocupată de Dej, cu 32 de puncte. Reamintim, două echipe promovează direct, iar următoarele două joacă baraje cu echipe din elită.

Pentru a conserva actualul avans din clasament, încă liniştitor, Politehnica şi-a propus obţinerea a minimum patru puncte în următoarele două meciuri. O remiză este considerată mulţumitoare în Ghencea în timp ce victoria de pe teren propriu cu cea mai slabă echipă din play-off, Dej, este privită a fi obligatorie.

Pe lângă antrenamentele zilnice, pentru pregătirea celor două jocuri oficiale de săptămâna viitoare antrenorul Leo Grozavu îşi doreşte să joace un meci amical miercuri. Luni, la prânz, erau şanse ca Poli să se confrunte miercuri, de la ora 17:00, în Copou, cu Ştiinţa Miroslava, echipă care activează în Liga a III-a. O decizie definitivă legată de disputarea partidei va fi luată astăzi, în funcţie de starea terenurilor din Iaşi.

Iată şi rezultatele rundei a II-a din play-out şi clasamentele grupei a doua valorice.

Grupa A

  • Slatina – Slobozia 0-0. Metaloglobus – Baia Mare 0-0. Poli Timişoara – Ciuc 2-1 (1-0). Şelimbăr a stat.
  • Clasament: 1. Slobozia (32 puncte); 2. Ciuc (29); 3. Şelimbăr (27); 4. Slatina (28);. 5. Metaloglobus (22); 6. Baia Mare (20); 7. Poli Timişoara (16).

Grupa B

  • Dumbrăviţa – Ripensia 2-0 (1-0). Viitorul Pandurii – Unirea Constanţa 7-2 (5-0). Progresul – Braşov 1-4 (0-3). Chiajna a stat.
  • Clasament: 1. Braşov (34); 2. Chiajna (32); 3. Dumbrăviţa (30); 4. Târgu Jiu (28); 5. Progresul (17); 6. Ripensia (16); 7. Unirea Constanţa (12). 

Comentarii