FOTBAL: Prilej de distracţie la ultima apariţie oficială din 2022

vineri, 02 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 FOTBAL: Prilej de distracţie la ultima apariţie oficială din 2022

Mâine, de la ora 11:00, la Clinceni, Unirea Constanţa – Politehnica Iaşi, în etapa a XVI-a a Ligii a II-a de fotbal.

Politehnica Iaşi va pleca astăzi, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii, spre Clinceni, localitate în care va juca ultimul meci oficial din acest an. Mâine, de la ora 11:00, trupa pregătită de Leo Grozavu se va confrunta cu una dintre cele mai slabe echipe din modestul eşalon secund actual, Unirea Constanţa. Gazdele sunt aproape de a repeta în acest an parcursul dezastruos din sezonul precedent, soldat cu o retrogradare pe teren. Salvată de conjunctură, Unirea a continuat în Liga a II-a, însă este şi acum în subsol, fiind pe locul XIX, cu doar 12 puncte acumulate în 15 meciuri. Ţinând cont de faptul că adversarul este extrem de modest, Politehnica, echipa cea mai solidă, din totate punctele de vedere, din Liga a II-a, ar trebui să se distreze sâmbătă.

Disputa a fost prefaţată ieri, într-o conferinţă de presă, de Grozavu: „Partida care urmează e cea mai dificilă. Suntem după o partidă reuşită (n.r. – cu Dinamo), iar după euforie e foarte greu de reaşezat concentrarea şi atitudinea. Sper c-am făcut-o săptămâna aceasta. Întâlnim o echipă entuziastă, tânără, bine formată. La asemenea joc nu e foarte importantă tactica, ci aspectul psihologic. Suntem mult mai experimentaţi, trebuie să avem o stare bună de joc. Dacă nu vom trata jocul serios, putem avea probleme, chiar dacă suntem în ascensiune. Trebuie să jucăm cât mai aproape de perfecţiune pentru a ne impune, trebuie să stăm foarte bine mental”.

Tehnicianul s-a referit şi la situaţia portarilor din lotul său: „Jankov nu are niciun risc medical, însă nu s-a pregătit la cel mai înalt nivel. Iar eu ţin cont şi de cum lucrezi la antrenament când alcătuiesc echipa. Brînză a intrat foarte bine cu Dinamo, se pregăteşte foarte bine, e motivat. Vom vedea cine va apăra. În ceea ce-l priveşte pe Knoflach, eu nu m-am putut baza deloc pe el. S-ar putea să urmeze exemplul lui Hunte”.

În afara lui Knoflach, oaspeţii nu se vor putea baza nici pe Lică.

După disputa de la Clinceni, Poli nu va intra în vacanţă, ci va continua antrenamentele până în jurul datei de 15 decembrie. În această perioadă se doresc a fi organizate şi câteva meciuri amicale, în vederea descoperirii unor tineri talentaţi.

 

Formaţiile probabile

Unirea: Udrea – Cireşoiu, Cană, Şuteu, Arnold – Pandele, Ciuciulete – Malama, Ad. Niţă, R. Tudor – Chiriţoiu.

Poli: Brînză – Martac, Plămadă, Tincu, Finica – Telcean, Vaşvari – Dumitru, Roman, Hlistei – Harrison.

Începută ieri, când s-a derulat duelul dintre CSA Steaua şi Gloria Buzău (scor, 1-1), runda a XVI-a a eşalonului doi continuă astăzi, cu meciul Concordia Chiajna – Unirea Slobozia, care începe la ora 13:00. Mâine mai au loc partidele Şelimbăr – Dumbrăviţa, Poli Timişoara – Miercurea Ciuc, Progresul Spartac – Slatina, Oţelul – Metaloglobus, Viitorul Pandurii – Ripensia, Dej – Baia Mare, toate de la ora 11:00, şi Braşov – Dinamo, de la ora 13:15.

Comentarii