FOTO: Operaţiune a Poliţiei de protecţie a animalelor la Popeşti, Iaşi

joi, 15 februarie 2024, 13:39
1 MIN
 FOTO: Operaţiune a Poliţiei de protecţie a animalelor la Popeşti, Iaşi

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu un reprezentant al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi, au efectuat activităţi specifice în vederea verificării respectării măsurilor prevăzute de legislaţia în vigoare privind protecţia animalelor.

Operaţiunea s-a desfăşurat la locaţia unui bărbat din comuna Popeşti, judeţul Iaşi, bănuit că deţine mai multe exemplare canine fără a le asigura condiţii adecvate de protecţie şi bunăstare.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul deţinea aproximativ 140 de exemplare canine, iar o parte dintre acestea nu beneficiau de adăpost corespunzător, posibilitate de mişcare suficientă şi nu erau identificate prin microcipare. Ca urmare, acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 205/2004(R) privind protecţia animalelor şi a O.U.G. nr. 155/2001.

De asemenea, reprezentantul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi l-a sancţionat contravenţional conform Hotărârii nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiului de cazare a animalelor.

În cadrul aceleiaşi operaţiuni, au fost legitimate două persoane, iar au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale: două conform Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, două conform O.U.G. nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân şi una conform Hotărârii nr. 984/2005 privind sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la suma de 2600 RON.

 

Comentarii