(FOTO) Proiect inedit: Moş Crăciun a venit şi la copiii cu cerinţe speciale de la ţară

vineri, 15 decembrie 2017, 11:00
1 MIN

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională derulează un inedit proiect dedicat copiilor cu cerinţe speciale din mediul rural. "Un prilej pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, profesorii şi părinţii acestora, de a se cunoaşte şi împărtăşi experienţe comune”, spune şefa CJRAE, istituţia organizatoare.

În cadrul proiectului educaţional „Împlineşte un vis! Schimbă o lume!”, derulat de CJRAE, este implicat şi Centrul Logopedic Interşcolar şi Serviciul de Evaluare şi Orientare Şcolară şi Profesională, în parteneriat cu Asociaţia ProLogos Iaşi. În cadrul proiectului au fost organizate două evenimente, spectacolul „Vine Moş Crăciun!”, care a avut loc la începutul săptămânii, la sediul CJRAE Iaşi, iar a doua zi, „Vis de Crăciun!”, care a avut loc la Ateneul din Iaşi. Proiectul „Împlineşte un vis! Schimbă o lume!” propune promovarea diversităţii şi egalităţii de şanse, prin implementarea paradigmei adaptării şcolii la cerinţele elevului.

„Evenimentele propuse constituie un prilej pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, profesorii şi părinţii acestora de a se cunoaşte şi împărtăşi experienţe comune, precum şi un prilej, pentru copii şi elevi din unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi de a demonstra, prin momentele artistice prezentate pe scena Ateneului din Iaşi, valori precum empatia, acceptarea diversităţii, respectul pentru celălalt”, a punctat Anca Hardulea, director CJRAE. Activităţile din cadrul proiectului vor continua în semestrul al II-lea cu ateliere de consultanţă oferite cadrelor didactice şi de consiliere a părinţilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. 

 

 

Comentarii