FOTO – Studentă de 19 ani, salvată din comă profundă după ce a fost operată de urgenţă pe creier la Iaşi

duminică, 25 aprilie 2021, 21:27
2 MIN
 FOTO – Studentă de 19 ani, salvată din comă profundă după ce a fost operată de urgenţă pe creier la Iaşi

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" IaşI au reuşit să salveze viaţa unei tinere de 19 ani printr-o intervenţie realizată pe creier. Tânara era în comă profundă. Ea este studentă la medicină. Mai jos redăm comunicatul spitalului integral.

“O studentă de la medicină, în vârstă de 19 ani, transportată cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi-a revenit dintr-o comă profundă după ce a fost operată pe creier de o tumoră extrem de rară.

“Tânăra de 19 ani, studentă la Facultatea de Medicină Dentară a ajuns de urgenţă în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava la Iaşi cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de săntatea fiind una foarte gravă.

După investigaţiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier şi măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes, tânăra pacientă şi-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă. Împreună cu echipa medicală am reuşit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă şansă la viaţă pentru tânăra de 19 ani.

În Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N. Oblu" din Iaşi performanţa este astăzi o normalitate. Investiţiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanţă şi-au dovedit eficienţa în salvarea de vieţi omeneşti.

Spitalul de Neurochirurgie Iaşi este o poveste, în primul rând, despre şi pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi este respectul faţă de fiinţa umană, din toate punctele de vedere.” a declarat Doctor în Neurochirurgie, Şef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

Echipa medicală: Şef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug; Specialist neurochirurgie: dr. Daniel ROTARIU; Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA; Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN; As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU; Bioinginer: Vlad DAFINESCU; Anestezist: dr. Nina STRATICIUC; Asistentă: Petronela GALEŞ“

Comentarii