Franţa şi Germania se revoltă împotriva Bruxelles

luni, 19 februarie 2024, 19:46
1 MIN
 Franţa şi Germania se revoltă împotriva Bruxelles

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat că împreună cu ministrul german al Economiei, Robert Habeck, va prezenta la începutul lunii martie un program pentru a elimina multe din reglementările, normele şi altele asemenea, impuse de birocraţia Uniunii Europene, despre care spune că împiedică creşterea economică şi frânează dezvoltarea afacerilor în blocul comunitar, transmite Bloomberg.

„Alergăm într-o cursă economică de 100 de metri cu o ghiulea legată cu un lanţ gros de picior” a declarat Le Maire la Paris. „Expansiunea economiei europene este încătuşată de norme, reguli, directive şi reglementări, plus o birocraţie excesivă impuse de la Bruxelles”. El a adăugat că toate acestea se aplică doar companiilor din UE pe când afacerile din SUA şi China sunt scutite de suprareglementări.

Le Maire a dat vina pentru stagnarea economiei europene pe suprareglementările practicate de Bruxelles, şi a adăugat că împreună cu Habeck vor detalia propunerea de elimare a frânelor birocratice în cadrul unei şedinţe comune a guvernelor celor două ţări care va avea loc în 5 martie.

El a mai spus că dezvoltarea pieţelor europene de capital este fundamentală pentru stimularea creşterii economiei UE. Miniştrii de finanţe din UE urmează să discute această problemă cu ocazia reuniunii de la sfârşitul acestei săptămâni care se va desfăşura în Gent, Belgia.

Vezi mai multe detalii pe cursdeguvernare.ro

 

Comentarii