Gary Glitter, fost star pop britanic, condamnat pentru agresiune sexuală, a fost eliberat din închisoare

vineri, 03 februarie 2023, 18:55
2 MIN
 Gary Glitter, fost star pop britanic, condamnat pentru agresiune sexuală, a fost eliberat din închisoare

Gary Glitter, fost star pop britanic, condamnat în 2015 la 16 ani de închisoare pentru agresiune sexuală împotriva a trei minori, a fost eliberat vineri din închisoare, scrie Le Figaro.

Fostul cântăreţ în vârstă de 79 de ani, al cărui nume real este Paul Gadd, a fost condamnat în 2015 pentru tentativă de viol, patru atentate la pudoare şi relaţie sexuală cu o minoră. El a fost eliberat vineri, 3 februarie, din închisoarea Portland din Dorset (sudul Angliei), după opt ani de închisoare, potrivit agenţiei de presă britanică AP.

Cântăreţul era în plină glorie când a abordat aceşti minori. Fostul star „glam rock”, care a fost catalogat de poliţie drept „prădător sexual recidivist”, a agresat două fete tinere, de 12 şi 13 ani, ademenindu-le în dressingul său şi izolându-le de mamele lor.

Cea mai tânără dintre victime avea sub 10 ani când a încercat să o violeze, în 1975. Glitter a fost arestat pe 28 octombrie 2012 la Londra, în contextul în care scandalurile de pedofilie care implicau vechile glorii ale showbiz-ului în Marea Britanie se înmulţeau. 

El fusese deja arestat în 1997 şi condamnat la patru luni de închisoare a fost arestat pentru că deţinea în computerul personal materiale pornografice cu minori. Fugind de presă, s-a refugiat în Cambodgia de unde a fost expulzat în 2002, sub acuzaţia de pedofilie.

El a fost apoi condamnat în 2006 la trei ani de închisoare în Vietnam pentru acte obscene asupra a doi minori. După ce a ispăşit o pedeapsă de doi ani şi nouă luni, s-a întors în Marea Britanie în 2008. Gary Glitter a avut perioada de glorie în anii 1970, în special cu „I'm the Leader of the Gang (I am)”. 

Comentarii