Geamul lăsat întredeschis la dubiţă l-a lăsat pe un curier fără patru colete. Ghinion: a parcat lângă doi hoţi experimentaţi

marți, 04 iulie 2023, 20:40
2 MIN
 Geamul lăsat întredeschis la dubiţă l-a lăsat pe un curier fără patru colete. Ghinion: a parcat lângă doi hoţi experimentaţi

Doi hoţi experimentaţi au profitat de prima ocazie pentru a mai da o lovitură. Nu au avut nicio ezitare în a opera ziua în amiaza mare, într-o zonă deosebit de circulată a oraşului. Tot experienţa i-a dat însă de gol.

 

În aprilie anul trecut, puţin după prânz, un curier şi-a oprit autoturismul Opel Combo pe bulevardul Socola, în imediata apropiere a intersecţiei Podu Roş. A coborât pentru a livra două colete, lăsând alte patru pachete pe scaunul din dreapta. A lipsit doar 10 minute, dar la întoarcere, pachetele dispăruseră. Curierul făcuse greşeala de a lăsa geamurile întredeschise.

Activitatea curierului fusese remarcată de Sebastian Calian şi Sorin Creangă, aflaţi în zonă. De îndată ce curierul s-a îndepărtat, Calian s-a îndreptat spre maşină. A băgat mâna pe geamul întredeschis, a luat de pe scaun un colet şi totodată a dezasigurat portiera. Celelalte pachete au fost scoase din maşină de Creangă. Apoi, cei doi au fugit cu pachetele prin spatele pizzeriei şi fug spre şoseaua Nicolina, prin parc. Întors la maşină, curierul a chemat imediat poliţia. Din maşină au fost recoltate amprentele digitale ale lui Calian. Faptul că purtase o mască pe faţă nu l-a ajutat cu nimic. Imaginile suprinse de camerele video din zonă au completat dosarul penal.

Cei doi hoţi au fost trimişi în judecată pentru furt calificat, ei recunoscându-şi faptele în faţa judecătorilor. La sfârşitul lui 2021, Calian fusese liberat condiţionat din executarea unei alte pedepse primite pentru furt şi furt calificat. La rându-i, Creangă fusese condamnat, tot în decembrie 2021, la un an de închisoare cu suspendare pentru trafic de etnobotanice. Luând în calcul antecedentele celor noi, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Calian la 2 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie, iar pe Creangă la 1 an şi 6 luni de închisoare. Cei doi vor trebui să plătească firmei de curierat 2.000 de lei, cu titlu de daune materiale. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind contestată de cei doi. Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată la mijlocul lunii octombrie. 

Comentarii