De Sănătate

Punem punctul pe știi

Gripa aduce în continuare ieşeni la spital

„Cei mai mulţi sunt de vârsta a treia, şi boala nu are forme grave“, spune Carmen Dorobăţ, managerul de la „Infecţioase“.

sâmbătă, 06 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 Gripa aduce în continuare ieşeni la spital

La Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi continuă să vină pacienţi cu gripă. Numărul celor care ajung la spital după ce au contactat virusul gripal nu este însă ridicat, spun medicii, iar cei mai mulţi dintre aceştia au peste 60 de ani şi suferă de mai multe boli care le scade imunitatea. 

Cazurile care se află în acest moment în atenţia spitalului ieşean nu sunt grave şi nu pun viaţa persoanelor în pericol, astfel că aceştia sunt doar ţinuţi sub supravegherea atentă a medicilor pentru a evita complicaţiile. „Încă ne mai vin pacienţi confirmaţi cu virus gripal, dar numărul acestora nu este îngrijorător. Cei mai multe sunt de vârsta a treia şi boala nu are forme grave. În acest moment nu mai putem vorbi de epidemie de gripă“, a precizat profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

De la începutul sezonului gripa, la Iaşi s-au înregistrat, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, 123 de îmbolnăviri cu gripă, dintre care cei mai mulţi, 80, cu virusul AH3, 23 de persoane cu AH1 şi 16 cu virus A, nesubtipat. În total, în România, 2.164 de persoane au fost confirmate cu gripă, dintre care 186 şi-au pierdut viaţa. 

Comentarii