Guvernul se apără şi spune că nici premierul şi nici miniştrii nu au fost chemaţi în Parlament

luni, 13 iulie 2020, 15:45
2 MIN
 Guvernul se apără şi spune că nici premierul şi nici miniştrii nu au fost chemaţi în Parlament

Guvernul răspunde acuzaţiilor PSD şi spune că nici premierul Ludovic Orban şi nici ministrii nu au fost chemaţi în Parlament la dezbateri privind legea care reglementează carantina şi izolarea.

"Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, şi nici miniştrilor din Cabinet, invitaţia de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care priveşte carantina şi izolarea. Menţionăm faptul că atât premierul, cât şi miniştrii Sănătăţii şi Justiţiei, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial", a transmis Guvernul.

Marcel Ciolacu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, cum comentează aceste precizări ale Guvernului, el susţinând că a existat o invitaţie: "Nu, a fost o invitaţie. Eu îmi amintesc un răspuns al premierului fiind la Tulcea, parcă, care a spus că domnia sa nu trebuie să vină". Când i s-a atras atenţia că Guvernul invocă o invitaţie oficială, liderul PSD a răspuns: "Preşedintele Senatului sunt ferm convins că a şi făcut lucrul acesta".

Marcel Ciolacu susţine că legea carantinei nu va fi votată în Senat până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele discutabile din actul normativ. Liderul PSD a mai spus că proiectul de lege nu are avizul Ministerului Justiţiei. "Nu se va vota legea în Senat până când premierul şi ministrul Sănătăţii vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie. Eu am o dezamăgire personală faţă de Iohannis. M-aş fi asteptat să cheme toate forţele parlamentare si să aibă o discuţie aplicată. Această sustragere din spatiul public nu e permisă tinând cont ce se întâmplă”, a spus Ciolacu, la finalul sedinţei conducerii PSD.

Liderul social-democraţilor a comentat că este "a doua oară când PNL si Guvernul au lăsat România într-un vid legislativ”, iar legea carantinei propusă de Guvern este una foarte proastă. "Nu ştiu cât mai putem tolera”, a mai spus el. În interiorul PSD au existat discuţii aprinse pe tema legii carantinei după ce o parte din liderii vechi ai partidului (Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae, Robert Cazanciuc) au blocat actul normativ la Senat.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii