Hackerii nord-coreeni au reuşit să fure criptomonede de jumătate de miliard de dolari

joi, 14 aprilie 2022, 22:50
1 MIN
 Hackerii nord-coreeni au reuşit să fure criptomonede de jumătate de miliard de dolari

Guvernul Statelor Unite a legat hackeri din Coreea de Nord de cel mai mare jaf de criptomonede din istorie, în valoare de peste jumătate de miliard de dolari, relatează Reuters. Victima fraudei au fost utilizatorii Axie Infinity, un popular joc video online ce foloseşte tokenuri nefungibile NFT prin intermediul unei reţele blockchain care permite utilizatorilor să transfere criptomonede în şi din joc.

Hackerii nord-coreeni au reuşit pe data de 23 martie să sustragă criptomonede în valoare totală de aproximativ 615 de milioane de dolari, cel mai mare jaf crypto din istorie.

Până acum nimeni nu şi-a asumat sau nu a fost învinuit pentru hack dar Trezoreria americană a identificat joi o adresă de monede digitale asociată acestuia, ea fiind folosită de un grup de hackeri din Coreea de Nord cunoscut sub porecla de „Lazarus”.

Oficialii Trezoreriei SUA nu au dorit să ofere comentarii oficiale însă o persoană familiară cu situaţia a confirmat pentru Reuters că hackerii din Coreea de Nord au fost principalii suspecţi ai investigaţiei derulate în ultimele săptămâni.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii