Hackerii ruși care au atacat România l-au confundat pe Ciolacu cu Cîțu

vineri, 29 aprilie 2022, 14:41
2 MIN
 Hackerii ruși care au atacat România l-au confundat pe Ciolacu cu Cîțu

Hackerii ruși care au atacat România l-au confundat pe Ciolacu cu Cîțu. În comunicatul transmis de grupul de hackeri Killnet, se afirmă că atacul lor a fost provocat de declarațiile președintelui Senatului, Marcel Ciolacu, care ar fi promis susținere militară Ucrainei. Dar Ciolacu nu este președintele Senatului, ci al Camerei Deputaților, iar cel care a spus că România ar trebui să livreze armament Ucrainei este Florin Cîțu.

„Președintele Senatului (camera superioară a parlamentului) României, Marcel Ciolacu, a emis o declarație în care a promis autorităților ucrainene „asistență maximă” în furnizarea de arme letale Kievului. Răspunsul nostru oficial, acesta este ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a transmis Killnet pe Telegram.

Dar cel care a vorbit despre posibilitatea ca România să ofere armament Ucrainei a fost Florin Cîțu.

„Ştiţi foarte bine că 40 reprezentanţi ai statelor au discutat la baza Ramstein şi decizia a fost de a susţine şi cu armament Ucraina şi am fost de acord ca orice efort, chiar dacă include armament, nu trebuie irosit în acest moment”, a declarat, ieri, președintele Senatului.

Marcel Ciolacu a spus că nu există însă „nici o decizie” privind livrarea de armament către Ucraina.

„E o greșeală acolo. Sunt și eu, dar nu am problemă că sunt nominalizat eu, ca președinte al Senatului. Am spus foarte clar: În acest moment, nu există o decizie”, a comentat, azi, Ciolacu, greșeala din comunicatul Killnet.

Antena 3 l-a atacat pe Cîțu pentru declarațiile privind susținerea militară către Ucraina și a sugerat că el este vinovat de atacul cibernetic de azi.

„Repet, atunci când nu-ţi ţii gura, iată că există consecinţe reale. Când eşti într-o funcţie de zisă demnitate publică, deşi demnitatea publică a domnului Cîţu este cunoscută de la testul de sobrietate pe care l-a picat atunci când l-au pus poliţiştii americani să ţină linia dreaptă”, a spus Adrian Ursu, la Antena 3.

Citeşte mai mult pe defapt.ro

Comentarii