Hai la ruşi de vânzare!

joi, 13 septembrie 2018, 01:43
2 MIN
 Hai la ruşi de vânzare!

Federaţia Română a mai naturalizat doi tineri sportivi cu perspective de medalii. Un luptător provine din Daghestan şi altul din Iacuţia, în estul Siberiei

 

 

Zurab Kapraev şi Nikolai Ohlopkov au primit ieri cetăţenia română în cadrul unei ceremonii de depunere a jurământului la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, spune că timpul va demonstra că nu s-a înşelat în privinţa celor doi sportivi, aşa cum a fost cazul lui Albert Saritov medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. „Vreau să-i felicit pe cei doi proaspăt români. Aşa cum nu m-am înşelat când l-am adus pe Albert Saritov şi am obţinut o medalie olimpică pentru luptele româneşti după o pauză de 24 de ani, aşa va fi şi acum cu cei doi tineri de mare perspectivă.  Îi vom avea pentru următoarele două cicluri olimpice şi sper să rămână ca tehnicieni după terminarea activităţii sportive. Şcoala rusească este cea mai bună din lume şi noi trebuie să aducem exemple pentru tinerii noştri. Sunt ferm convins că vor face o figură frumoasă la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Pîrcălabu.

Oficialul FRL a precizat că va aduce sportivi străini doar pentru a acoperi categoriile la care România nu are sportivi competitivi. „Ca să fie clar pentru toată lumea, noi am naturalizat doar la categoriile unde nu avem concurenţă pe post, unde nu avem un sportiv care să ne reprezinte la europene, mondiale şi Jocurile Olimpice. Bineînţeles că pot obţine medalii la Jocurile Olimpice, pentru asta au fost naturalizaţi. Este o politică pe termen scurt pentru a aduce luptele în prim plan”, a mai spus Pîrcălabu. Întrebat de ce luptătorii ruşi au ales România, Pîrcălabu a spus: „În Rusia este concurenţă foarte mare şi poate că antrenorul lotului naţional poate preferă pe altcineva. Aşa s-au orientat către România, unde au găsit un teren propice, să fie siguri că pot participa la Jocurile Olimpice. Din punctul meu de vedere au şanse la medaliile olimpice”.

Zurab Kapraev, în vârstă de 21 de ani, este născut în Rusia (Republica Daghestan) şi este campion naţional de juniori în 2015. Anul acesta a obţinut locul II la Turneul Internaţional Harkov. Pentru România, Kapraev va concura la lupte libere la categoria 70 de kilograme. Nikolai Ohlopkov, 23 de ani, este născut în Republica Saha-Iakuţia, Rusia, şi este campion naţional de juniori în 2015. De asemenea, a obţinut o medalie de aur la Turneul “Internaţional Dimitri Korkin” în 2017. Ohlopkov va concura tot la lupte libere, categoria 57 de kilograme.

 

 

Comentarii