Hodorkovsky: După Ucraina, Moldova este cea mai bună ţintă pentru Putin

luni, 31 octombrie 2022, 18:14
1 MIN
 Hodorkovsky: După Ucraina, Moldova este cea mai bună ţintă pentru Putin

O investigaţie Dossier Center şi Rise Project prezintă noi date despre implicarea masivă a FSB în Republica Moldova. 

Pornind de la aceste date, disidentul rus Mihail Hodorkosky arată cum a primit Igor Dodon 45.000 de dolari imediat după ce i-a cerut Maiei Sandu să se ducă la Moscova şi să-i ceară lui Putin să ofere Moldovei gaze ieftine.

Hodorkovsky scrie, pe Twitter, despre investigaţie şi apreciază că, după Ucraina, Moldova este cea mai bună ţintă pentru Putin.

Tot în investigaţia Dossier Center şi Rise Project scrie că ofiţeri în rezervă ai companiei ruseşti Alfa au pregătit un document despre invadarea Moldovei, dar au concluzionat că este mai eficient să continue destabilizarea din interior. „«Principalul sediu regional al FSB este situat în Transnistria, în afara teritoriului controlat de Republica Moldova. Aici, ei antrenează şi coordonează agenţi pentru muncă ilegală în regiune, în special în sudul Ucrainei. Deoarece această regiune separatistă este în afara razei de acţiune a serviciilor de securitate moldoveneşti şi ucrainene, este posibil (…) să pregătească grupuri de sabotaj. Şi, de asemenea, aici sunt mobilizaţi oamenii în cazul în care trupele lui Putin reuşesc să pătrundă în regiunile Mykolayiv şi Odesa», a declarat un membru al unui serviciu secret din Republica Moldova unui jurnalist RISE”, scrie Dossier Center.

Cititi mai multe detalii pe defapt.ro

 

Comentarii