Hoți cu chef de joacă. I-au dat indicii unei scriitoare, iar aceasta a găsit un tablou furat

duminică, 18 noiembrie 2018, 12:28
2 MIN
 Hoți cu chef de joacă. I-au dat indicii unei scriitoare, iar aceasta a găsit un tablou furat

O scriitoare olandeză de origine română, Mira Feticu, afirmă că găsit unul dintre tablourile furate în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam după ce în urmă cu zece zile a primit o scrisoare care conţinea date despre locul în care este ascunsă lucrarea, conform presei olandeze. Ea a relatat că a găsit pânza, care pare a fi Cap de arlechin, a lui Picasso, şi că a predat-o Ambasadei Olandei la Bucureşti.

Conform poliţiştilor, sâmbătă seară, două persoane de cetăţenie olandeză, s-au prezentat la Amabasada Olandei din Bucureşti, cu un tablou despre care au afirmat că l-au găsit îngropat, în judeţul Tulcea, ca urmare a informaţiilor cuprinse într-o scrisoare anomină pe care au primit-o.

Tabloul a fost predat autorităţilor române, urmând ca, în cursul zilei de luni, să fie trimis Muzeului de Artă a României, pentru a fi expertizat.

Scriitoarea Mira Feticu, care este autoarea unui roman intitulat Tascha, inspirat din furtul a şapte tablouri din muzeul Kunsthal comis de nişte români în 2012, romanul fiind publicat în 2015, a declarat telefonic că în urmă cu zece zile a primit o scrisoare anonimă în limba română în care i se ofereau indicaţii pentru a găsi tabloul.

"Scrisoarea era în limba română şi conţinea o adresă unde pânza ar fi ascunsă, precum şi indicaţii pentru găsirea ei. În scrisoare se spunea că este vorba despre Cap de arlechin. Imediat după ce am citit-o, l-am sunat pe detectivul din Rotterdam cu care am colaborat pentru cartea mea. După câteva zile, m-am urcat în avion", a afirmat ea.

Ea a relatat şi că, la sosirea la adresa indicată, a căutat, iar sub o piatră a găsit un pachet învelit în plastic conţinând tabloul. Ajunsă în maşină, l-a desfăcut şi l-a comparat cu o copie a lucrării.

news.ro

Comentarii