Iaca transferul de putere şi la vârful Justiţiunii!

sâmbătă, 07 decembrie 2019, 02:50
2 MIN
 Iaca transferul de putere şi la vârful Justiţiunii!

Aşadar, pe locuri, fiţi gata, start: aţi recunoscut personagiul comun din cele două poze, stimaţi telespectatori? 

Dacă nu, vă spune acuma amicul Archibald Tănase, om cu doftorate grele magna cu lăute în sforăraie politică. Demoazela din imagine este jude, Marieta Safta pe numele ei, şi este aceeaşi persoană cu care ieşeanul Toader, ca ministru, a bătut nedespărţit cam toţi coclaurii mapamondului, de la Thailanda şi Japonia până în America şi toată Evropa, şi pe care a făcut-o sefă adjunctă prin minister, la vremea aceea.

Iar la final, zic gurile rele, când ştia deja că va pleca din Guvern, ar fi ajutat-o să ajungă jude expert la CCR-ul amic. Ei bine, iaca şi poza doi acuma, de la vizita recentă a lui Iohannis la CCR, ca să-şi preia mandatul II în mod oficial, şi care a şi fost prinsă de demoazela Marieta şi tras în poză, pe holuri. Oare ce să însemne asta, dom’ Tudorel? Hmm: o fi semn de adevărată schimbare de putere în CCR?

Azi, o juma’ de bilă albă

Şi dacă tot suntem în zona divertisment-cancan-televi-ziune, haideţi să mai emitem o judecată fără valoare numismatică, despre ce-a văzut alaltăseară la teveu’ amicul Archie cel arhititrat în politichia de Bahlui şi nu numai. La una televiziune premium a fost invitat în emisiunea lui Preli, preţ de zeci de minute bune, şeful leberal de Iaşi Costel Alexe, în calitatea lui de menistru al Mediului, tema fiind furtul de lemne şi tăierile sălbatice de păduri.

Ei bine, stimaţi telespectatori, să remarcăm mai întâi, zice Archie, faptul că, faţă de acum vreo lună, la faza cu ursul mort, când Alexe a tras rateu după rateu, dând vina ba pe aştri, ba pe partidoi, alaltăseară cică s-a putut vedea un menistru vânos, cu argumente, pe fază la întrebări, cu discurs plin de substanţă, credibil şi uşor de urmărit.

Nu ştim, asadar, dacă e cazul să-l credem au ba. Păi, dacă nu ştiaţi, unul din cei ce l-a susţinut pentru funcţie a fost suceveanul Fluturel, om influent în partid, dar fost pădurar, cu mari interese în zonă. Aşadar, stăm mai departe cu ochii pe chestiune. Ca pe butelie…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii