Iată care sunt firmele care vor avea grijă de drumurile judeţene până anul viitor

joi, 27 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 Iată care sunt firmele care vor avea grijă de drumurile judeţene până anul viitor

Câştigătoare ale unor contracte de zeci de milioane de lei, acestea vor avea grijă de gropile din carosabil, de marcaje şi indicatoare, precum şi de elementele de siguranţă rutieră.

 

Administraţia judeţeană a drumurilor şi podurilor a terminat de împărţit loturile pe care se va interveni pentru reparaţii vara aceasta şi în vara anului electoral 2024. Aşa cum am mai relatat, contractul cadru a fost scos la licitaţie în noiembrie trecut pentru 120 de milioane de lei. Cele patru loturi în care a fost împărţită reţeaua de aproximativ 1000 km de drum judeţean au fost atribuite pe rând – ultimul dintre ele, la sfârşitul săptămânii trecute.

Cititi si: Iată preţul plombelor de la Iaşi! S-a dat prima „felie” din contractul de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene

Primul lot „s-a dat” la începutul lunii martie pentru 21,73 milioane de lei, cu peste 7,5 milioane mai puţin decât preţul de pornire. Lucrările din acest pachet vizează întreţinerea carosabilului asfaltat prin plombări, inclusiv pe perioada iernii, colmatarea fisurilor, întreţinerea podurilor şi amenajarea şanţurilor şi rigolelor pavate. Câştigătoare a fost desemnată firma Enviro Construct, care a concurat cu alţi patru ofertanţi.

La începutul lunii în curs a fost adjudecat încă un lot, al treilea, de către asocierea Loial Impex – Eky-Sam. Contractul a fost semnat pentru 20,72 milioane de lei, în scădere de la 23,07 milioane, preţul estimat. Lotul 3, care a atras două oferte, include montarea/ înlocuirea/ întreţinerea indicatoarelor şi panourilor de informare, a parapeţilor şi altor mijloace de siguranţă a circulaţiei rutiere, precum şi executarea marcajelor pe drumurile cu îmbrăcăminte asfaltică.

Cititi si: Asfalt turnat pe ploaie la marginea județului

După încă o săptămână, pe 10 aprilie, Eki-Sam a luat – de data asta singură – Lotul 2. Au fost cinci oferte, ceea ce a dus la o scădere a preţului cu peste 10 milioane de lei, de la 54,68, la 44,21 de milioane. Este cel mai scump lot, Caietul de sarcini incluzând lucrări de refacere a dalelor din beton şi colmatarea fisurilor, precum şi întreţinerea drumurilor pietruite. Sunt vizate mai multe segmente de pe 16 drumuri judeţene.

Ultimul lot a fost atribuit pe 21 aprilie tot Enviro Construct, pentru 11 milioane de lei, cu mai mult de două milioane sub valoarea estimată. Cinci ofertanţi s-au întrecut să semneze contractul care presupune întreţinerea platformei drumurilor, asigurarea scurgerii apelor din zonă şi prevenirea efectelor inundaţiilor şi asigurarea esteticii rutiere prin cosirea vegetaţiei şi curăţarea ramurilor uscate.

Cititi si: Pe mâinile cui am dat judeţul? Nici foştii şefi, nici actualii habar nu au de reţeaua de drumuri

În total, cele patru loturi vor costa DJADP 97,63 de milioane de lei, cu aproape 23 de milioane mai puţin decât au fost evaluate la începutul procedurii de licitaţie.

Comentarii