Comunicat de Presă

Iepurașul ACVO a bucurat copiii de la Țibana

joi, 13 aprilie 2023, 12:21
3 MIN
 Iepurașul ACVO a bucurat copiii de la Țibana

Cu câteva zile înainte de Paște, iepurașul ACVO a ajuns încărcat cu daruri la elevii din clasa a VI-a de la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana. Acțiunea face parte din proiectul ÎMPREUNĂ PENTRU ACELEAȘI ȘANSE, menit a preveni abandonul școlar în rândul elevilor de gimnaziu. 

Pentru al doilea an consecutiv, elevii au primit câte un rând de haine și o pereche de încălțări, alături de ouă și iepurași de ciocolată. Le-au probat pe loc, au ronțăit din dulciuri, s-au bucurat, după care au pus la cale următoarele acțiuni împreună cu  echipa Asociației ACVO. 

”Bucuria de a primi ceva nou înainte de zilele de sărbătoare este mai presus de cuvinte pentru acești copii. Sunt încântați de fiecare întîlnire cu ACVO, de fiecare experiență pe care asociația le-o oferă și simt nevoia să demonstreze că merită din plin tot ce primesc.”, a declarat  Ioana Diaconu, diriginta clasei a VI-a de la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana. 

Acțiune face parte din proiectul ÎMPREUNĂ PENTRU ACELEAȘI ȘANSE, menit a preveni abandonul școlar în rândul elevilor de gimnaziu. Proiectul a început în martie 2022, atunci când elevii erau în clasa a V-a, timp în care copiii au primit încălțăminte și îmbrăcăminte de Paște și de Crăciun, ghiozdane și rechizite la început de an școlar, au fost în două excursii la Iași unde au vizitat muzee, s-au întâlnit cu autori de carte pentru copii, au văzut pentru prima dată un film 3D, s-au jucat în parcul din Copou, au fost în altă excursie la Târgu Neamț unde au vizitat, printre altele, Cetatea Neamțului și Rezervația de zimbri, au participat la întâlniri interactive cu un psiholog care le-a vorbit despre emoții și felul în care acestea îi fac să reacționeze. 

”Este un proiect inedit prin care ne-am propus să susținem toți elevii unei clase pe toată perioada gimnaziului, indiferent de rezultatele inițiale la învățătură, pentru a vedea felul în care evoluează atunci când primesc aceleași șanse. Deși partea materială își are importanța ei, ne-am concentrat pe oferirea unor experiențe care să deschidă orizonturile acestor copii, să descopere ce există în afara comunității lor, să înțeleagă că pot avea un viitor mai bun dacă se străduie la școală. Nu ne-am propus să creăm o competiție între ei, dimpotrivă, ne dorim ca ei să lucreze ca o echipă, să își ofere sprijin și să devină conștienți de puterea pe care o au atunci când colaborează”, dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO.

La finalul anului școlar 2021-2022, rezultatele au fost mai mult decât îmbucurătoare: mediile tuturor elevilor au crescut de la un semestru la altul, iar absenteismul a scăzut în unele cazuri și cu 90 la sută. 

”Este dovada faptului că inițiativa noastră de a susține o întreagă clasă, de a încuraja acești copii și de a le arăta că există o lume imensă, cu multiple posibilități care îi așteaptă, începe să dea rezultate. Elevii au devenit mai interesați de școală, mulți dintre ei își doresc să ne demonstreze că pot mai mult și fac eforturi în acest sens.. Foarte importantă pentru rezultatele obținute până acum este contribuția doamnei Ioanei Diaconu, profesor de limba română și diriginta clasei, căreia îi mulțumim pentru implicare”dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO. 

ÎMPREUNĂ PENTRU ACELEAȘI ȘANSE face parte din seria proiectelor ACVO dedicate educației și cunoașterii. Asociația ACVO a fost înființată la începutul anului 2018 pentru a da viață proiectelor de responsabilitate socială și de implicare în comunitate a companiei ApaVital.  

 

Comentarii