Ieşeanul care şi-a înjunghiat prietenul în inimă cere milă judecătorilor

miercuri, 09 martie 2022, 02:57
1 MIN
 Ieşeanul care şi-a înjunghiat prietenul în inimă cere milă judecătorilor

Sexagenarul din Mânjeşti care şi-a ucis prietenul din copilărie cu zeci de lovituri de cuţit cere mila magistraţilor Curţii de Apel. Acesta a atacat sentinţa prin care Tribunalul îl condamnase la 8 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia a fost contestată şi de procurori, care au considerat pedeapsa prea blândă.

Gavril Agape obişnuia să bea des cot la cot cu C.P. Aşa au făcut şi pe 15 mai anul trecut, după ce lucraseră împreună în gospodăria unui consătean. Au cumpărat de la magazinul sătesc două sticle de vin, pe care le-au băut la Agape acasă. După ce le-au terminat, C.P. i-a cerut lui Agape 10 lei, pentru a cumpăra încă una. A fost refuzat, ceea ce a provocat o ceartă. C.P. şi-a lovit prietenul cu pumnul în gură, ceea ce l-a făcut pe Agape să-l lovească de mai multe ori cu un cuţit în piept şi în zona membrelor superioare. Grav rănit, C.P. s-a prăbuşit în faţa casei. Mai multe lovituri fuseseră mortale, lama cuţitului perforându-i şi inima.

Agape şi-a recunoscut crima, mărturisind că lovise „pe unde a nimerit” şi dând vina pe băutură. Judecătorii au apreciat recunoaşterea vinei, ca şi faptul că, la 63 de ani, Agape se afla la prima încălcare a legii. Ca urmare, pedeapsa minimă pentru omor, de 10 ani de închisoare, a fost redusă cu o treime, el fiind condamnat la doar 8 ani şi 6 luni de detenţie. Curtea de Apel a stabilit pentru ziua de 13 aprilie primul termen al rejudecării dosarului.

Comentarii