În prag de Valentin, un cadou ieftin şi fin!

marți, 09 februarie 2021, 13:00
3 MIN
 În prag de Valentin, un cadou ieftin şi fin!

* Săptămâna asta se termină festiv şi roz cu Ziua Îndrăgostiţilor, despre care nu mai pomenim nimic. Mai e puţin până atunci, aşa că goana după daruri a început deja; am găsit un magazin special, care oferă cadouri ieftine şi bune:

– Ce cadouri ieftine propuneţi, mai exact?

– Cadoul, ca cadoul, până la urmă intenţia contează. Vindem foi albe de hârtie, să cumpere bărbaţii şi să ofere scrisori de intenţie, dar avem şi felicitări cu textul nostim de intenţie gata imprimat, pentru diverse ocazii, doar cumperi şi trimiţi prin poştă sau pozezi şi bagi pe telefon. E mai bine aşa, fără contact fizic, la vreme de pandemie.

– Ce felicitări? Daţi un exemplu de text de intenţie!

– "Mâine este ziua ta / Am vrut să-ţi cumpăr ceva. / N-am avut bani de bijuterie, / Că înainte am fost la berărie!". Intenţia e evidentă!

– Nu vi se pare că aţi sărit calul cu unele texte?

– Să ştiţi că vindem şi cal de sărit, pentru gimnastică, de slăbit, care vrea!

– Dar ce-mi arătaţi nu-i cal de sărit, ci capră de tăiat lemne.

– Tot animal. Şi dacă doamna chiar vrea să slăbească, poate tăia lemne, face efort, mişcare. A amanetat-o un domn…

– E şi casă de amanet, să înţeleg?

– Un fel de amanet, pe caiet, da' cu garanţie! Vrea cineva cadou pentru doamna, de Valentin sau de 8 Martie? Lasă şi el ceva, să meargă treaba! E un circuit ca al apei în natură: cine vrea, să zic, inel de trei grame pentru doamna şi n-are bani la el, lasă amanet unul bărbătesc de cinci grame; cum nu vine să-l recupereze, că nu face rost de sumă, îl pun în raft: vine altul, să-l ia, şi lasă unul de şapte şi tot aşa!

– Cel care v-a lăsat capra de tăiat lemne ce cadou a luat pentru doamna lui?

– Un ied de tăiat lemne! Bibelou micuţ, din lemn frumos pirogravat…

– Ce produse tematice cu inimi ar putea cumpăra de aici un bărbat femeii iubite?

– Noi întâmpinăm cererea cu o ofertă care nu discriminează, că nu-i inima singurul organ. Avem pernuţe în formă de stomac prin care trece şi iubirea, în formă de ficat, chiar hipotalamus. Creierele le-am scos: când un bărbat dăruia o pernuţă în formă de creier, ieşea scandal, se interpreta ca aluzie!

– Parfumuri ieftine aveţi?

– Ieftine şi unice, mai ales, care dezvăluie nota personală a fiecărei femei! Ideea mea, vând apă curată în sticluţe cu pufăitoare, care nu afectează mirosul natural!

Comentarii