În timp ce stătea la puşcărie pentru furt de telefon a fost trimis în judecată pentru un furt identic, în acelaşi loc

sâmbătă, 29 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 În timp ce stătea la puşcărie pentru furt de telefon a fost trimis în judecată pentru un furt identic, în acelaşi loc

Un tâlhar nu are linişte nici din spatele gratiilor. Condamnat după ce a jefuit o ieşeancă în plină zi, el a fost trimis în judecată din nou, de această dată pentru o tâlhărie eşuată, comisă în aceeaşi zi şi în acelaşi loc. A mai primit un „bonus” la pedeapsa iniţială.

În februarie anul trecut, Andreea C. a reclamat poliţiei faptul că tocmai fusese victima unei tentative de tâlhărie. Se urcase la Filarmonică într-un tramvai, pentru a ajunge acasă, în Tătăraşi. În Târgu Cucu, în tramvai s-a urcat un tânăr purtând o mască de protecţie prin care răzbătea un puternic miros de alcool.

Se aşezase pe scaunul de lângă ea, uitându-se insistent la telefonul Samsung S10 al femeii. Andreea C. a coborât în staţia Dr. Savini şi şi-a dat seama că este urmărită de tânărul din tramvai.

A traversat în fugă strada, vrând să ajungă cât mai repede acasă. În apropiere de bancomatul Băncii Transilvania din zona Dispecer însă, tânărul a trecut în fugă pe lângă ea, a întins mâna dreaptă şi a tras puternic de telefon, încercând să i-l smulgă. Nu a reuşit, aşa că tânărul şi-a continuat fuga printre blocurile din zonă.

Fapta se petrecuse la ora 14.30. Cu doar 5 minute înainte, acelaşi bărbat reuşise să smulgă din mâna unei alte tinere telefonul Motorola. Fugind, i-au căzut din buzunar două carduri, care au fost ridicate de trecători şi înmânate victimei. Până să vină poliţiştii, femeia căutase deja pe Facebook numele hoţului şi îl identificase.

La ora 16.30, poliţiştii îi sunau lui Robert Pîrvan la uşă. La controlul corporal efectuat asupra sa, au fost identificate trei telefoane mobile, printre care şi cel Motorola abia furat. Nici un alt telefon, iPhone, nu îi aparţinea, dar Pîrvan nu ştia de unde îl are.

În momentul respectiv, Pîrvan a povestit că îşi dusese copilul la şcoală, în Tătăraşi. Făcuse apoi un comision unui fost coleg de serviciu şi se dusese acasă. Mersese apoi la un prieten, cu care băuse până la ora 12. Nu mai ţinea minte ce făcuse până în momentul în care se trezise încătuşat, pe un scaun din Secţia 4 Poliţie.

Pentru furtul telefonului Motorola, Pîrvan a fost condamnat la 4 ani de închisoare, sentinţa rămânând definitivă în martie. Tentativa de tâlhărie asupra Andreei C. i-a adus o nouă condamnare, tot la patru ani de detenţie. Prin contopirea celor două condamnări, a rezultat o pedeapsă finală la 5 ani şi 4 luni de închisoare. Sentinţa pronunţată de Judecătorie poate fi contestată. 

Comentarii