Comunicat de presă

În urma moțiunii de cenzură, deputatul Silviu Macovei va susține un premier de stânga (P)

miercuri, 05 februarie 2020, 16:10
2 MIN
 În urma moțiunii de cenzură, deputatul Silviu Macovei va susține un premier de stânga (P)

Parlamentarul ieșean Silviu Macovei, vicelider al grupului PSD din Camera Deputaților, explică votul din Parlament contra guvernului condus până astăzi de Ludovic Orban.

Din punctul de vedere al deputatului PSD, motivul principal a fost forțarea de către liberali a limitelor democrației constituționale. „Era cazul să oprim beția puterii de la PNL. Amețiți de faptul că s-au trezit la guvernare având doar 20% voturi în Parlament, liberalii au intrat într-un carusel haotic de acte inconștiente de guvernare. Este inacceptabil să dai noaptea ca hoții peste 25 de ordonanțe de urgență, indiferent cât de bune sau rele ar fi ele. Mai mult, pentru a ocoli ordinea constituțională, au nu mai puțin de șapte asumări de răspundere. Asta nu este democrație!” spune Silviu Macovei.

Deputatul ieșean a mai amintit și de ignorarea de către liberali a recomandărilor Comisiei de la Veneția, aceea de a nu avea modificări ale legislației electorale cu un an înainte de alegeri.

Referitor la ce urmează după ce guvernul a picat în urma moțiunii de cenzură a PSD, Silviu Macovei este circumspect față de posibilitatea organizării unor alegeri anticipate. „Vom vedea ce se întâmplă mai departe. Până atunci avem de analizat foarte serios ce alt premier și ce cabinet vom avea la vot în Parlament. Eu sper să avem un om responsabil pe care să îl putem vota cu inima împăcată. Ideal este să nu avem jumătate de an de instabilitate politică, fiindcă țara asta trebuie guvernată! Din punctul meu de vedere, PSD va propune un premier din spectrul de stânga, dar preferăm un profesionist independent de partid, un specialist care să aibă competențe în politici publice și administrație și pe care să-l putem susține și politic în parlament” a spus deputatul Silviu Macovei.

Comentarii