Încă un contract greu pentru Conest, cu ApaVital: 173 milioane

joi, 17 august 2023, 01:50
2 MIN
 Încă un contract greu pentru Conest, cu ApaVital: 173 milioane

La câteva zile după semnarea contractului pentru construirea conductei de apă de la Timișești la Oțeleni (173 milioane de lei), Conest SA în alianță cu Construcții Erbașu au mai încheiat un contract cu ApaVital.

Este vorba de extinderea rețelelor de apă și de canalizare în Zona Metropolitană Iași, de data asta în partea de nord, pe raza municipiului Iași și a comunelor Holboca și Rediu. De la valoarea estimată de 105 milioane de lei, contractul a fost semnat pentru 102,7 milioane. Șantierul va dura 20 de luni.

Pachetul de lucrări cuprinde reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă (9583 ml) și a celei de canalizare (7003 ml prin înlocuire și 5853 ml prin extindere) în municipiul Iași, instalarea a 7 stații de pompare a apei uzate, extinderea rețelelor de canalizare în localitățile Dancu și Holboca (în lungime totală de 2655 m) și în localitățile Rediu și Breazu (în lungime totală de 15.883 m), cu stațiile de pompare aferente.

Acest contract de lucrări ridică la 18 numărul loturilor atribuite. Alte cinci loturi sunt în diferite faze de licitație, iar unul, anulat, după ce instanța a admis o contestație pentru un pachet de lucrări în valoare de 80 de milioane de lei destinat zonei Hârlău-Cotnari.

Statistic, compania ieșeană Daroconstruct SRL a prins până acum cele mai multe contracte: cinci, dintre care trei în asociere cu alte firme. Câte trei contracte au prins ieșenii de la Casrep SRL, tandemul prahovean Ness Proiect Europe SRL-Montin SA și Conest SA (două ale acesteia din urmă în alianță cu bucureștenii de la Construcții Erbașu). Alianța Teoval & Co – Alrosel Project, ambele din Tg. Frumos, și Tehnoterm SRL, din Iași, au câștigat câte două contracte. 

Comentarii