Încă un zbor pe Aeroportul Iași anulat de Wizz Air. Ieșeni lăsați prin Belgia

joi, 30 iunie 2022, 20:53
2 MIN
 Încă un zbor pe Aeroportul Iași anulat de Wizz Air. Ieșeni lăsați prin Belgia

Compania a mai fost nevoită să renunțe pe 10 iunie la două curse. Atunci a fost vorba de decolări din Iași, acum a fost anulat zborul din Belgia spre Iași. Pasagerilor abandonați pe aeroportul din Charleroi li s-a recomandat ca alternativă un zbor spre Bacău, pe motiv că sunt mai puține șanse pentru cursele cu această destinație să fie anulate

Cursa de la Bruxelles (Charleroi) care trebuia să aterizeze la Iași în noaptea de joi spre vineri a fost anulată. În Belgia, cei de la Wizz Air le-au spus inițial pasagerilor să vină mai repede la aeroport pentru îmbarcare. Înainte să înceapă procedurile, 3 ore și jumătate până la ora de decolare, călătorii au fost anunțați că zborul a fost anulat. La puțin timp, Wizz i-a informat prin mesaje sms că zborul e doar întârziat pentru ca apoi să revină la anunțul de anulare a cursei. 

La biroul Wizz de pe aeroport, pasagerii abandonați au întrebat ce alternativă au. Li s-a răspuns că vineri este un zbor spre Bacău (cu aterizarea la 19:55) și un altul, către Iași, abia duminică. Unul dintre călătorii care a relatat pentru Ziarul de Iași întreaga „aventură” ne-a precizat că biletele pentru cursa de vineri spre Bacău erau epuizate. 

Totuși, pasagerii au întrebat ce șanse sunt ca această cursă să zboare spre Bacău și să nu fie și ea anulată. Răspunsul personalului Wizz de pe aeroportul din Charleroi a fost că o asemenea situație e mai puțin probabilă decât zborurile spre Iași. 

Interesant este că spre Bacău mai zboară vineri un avion de la Bruxelles, de data asta al Blue Air. Cel care ne-a semnalat problemele Wizz Air în menținerea curselor programate s-a arătat nedumerit că Bacăul are în program patru perechi de zboruri săptămânale spre/ de la Bruxelles, iar Iașul, trei perechi, toate cu Wizz, deși cererea e mare. Și Suceava are două zboruri săptămânale spre Bruxelles, cu Ryanair.

Amintim că Blue Air a amânat repetat deschiderea la Iași a unui pachet de noi destinații, între care și zborul spre Bruxelles (Zaventem). Ultimul termen anunțat este luna octombrie. De la Iași, Blue operează în prezent curse spre București, Londra (Luton) și Zakynthos.

Ultimul incident de genul anulării unor curse pentru ieșeni s-a petrecut cu trei săptămâni în urmă, chiar pe Aeroportul Iași. Pe 10 iunie, Wizz Air a anulat două curse consecutive în programul Aeroportului Iași: spre Bergamo și spre Memmingen. Potrivit paginii wizzair.com, în asemenea situații, pasagerilor li se oferă, la alegere, zboruri alternative cu Wizz Air (vouchere în limita locurilor disponibile), rambursarea integrală a costului biletului sau 120 la sută dacă e sub formă de credit de companie.

Comentarii